YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 17 Ekim 2012

Okul bahçesilerinde doğayı öğrenecekler

  • 15 Ekim 2012 Ntvmsnbc
    “Doğa Bahçeleri” örnek uygulaması ile çocuklar sınıflarından çıkarak betondan yeşile dönüştürülen okul bahçesinde oyunlar oyun oynayacak, doğayı doğada öğrenecek.

    Okul Bahçelerinin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında “Doğa Bahçeleri”ne dönüşebilmesi için örnek uygulama protokolü imzalandı.

    İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sultangazi Belediyesi ve TEMA Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında, betonlaşmış okul bahçelerinin yeşillendirilmesini amaçlayan “Doğa Bahçeleri” örnek uygulaması başlattı. “Doğa Bahçeleri” örnek uygulaması ile Orhangazi İlköğretim Okulu bahçesinin, öğretmenlerin, çocukların ve velilerin hep birlikte doğayla bütünleşecekleri sürekli eğitim merkezi haline gelmesi amaçlanıyor.

    Permakültür ilkelerini esas alan “Doğa Bahçeleri”nde okul bahçesinin uygunluğuna göre; toprak kesiti, kompost, atık ayrıştırma, yağmur suyu toplama, serbest oyun, ağaçlandırma, çim, sebze, okuma alanları, toprak oyun havuzu, nilüfer havuzu, kuş evleri ve banyosu, perdeleme bitkileri, patates yetiştirme kasaları, bitki spiralleri, meyve ağaçları, çilek bahçesi gibi uygulama alanları yer alacak. Öğrenciler, yıl boyunca bu uygulamaları destekleyen Minik TEMA programını ve Yavru TEMA etkinliklerini uygulayarak toprağa, havaya ve suya temas edecek ve sınıfından dışarı çıkarak okul bahçesinde doğayla buluşacak.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu