YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Eylül 2012

Akılları havada kalacak

  • 27 Eylül 2012 Ntvmsnbc
    Dünya Kuş Gözlem Günü, dünyanın dört bir yanındaki gözlemcileri biraraya getiriyor...

    Dünya Kuş Gözlem Günü etkinliklerinin temeli her kesimden kişinin katılabileceği halka açık aktiviteler düzenleyerek, kuşların büyülü dünyasını daha fazla kişiyle paylaşmaya dayanıyor. Türkiye'de de geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen etkinliklerle kimi zaman kuş sayısı, kimi zaman da ulaşılan kişi sayısıyla Türkiye için rekorlar kırıldı.

    Türkiye'deki günün organizasyonu için Doğa Derneği de kolları sıvadı. Dernek üyeleri bu konuda şunları söylüyorlar: "Bu yılda 6-7 Ekim tarihlerinde bulunduğumuz şehirlerde hep birlikte gözlem yaparak yine bir araya gelecek, gördüğümüz, sesini duyduğumuz kuşların listelerini tutacak ve çevredeki meraklı kişilere kuşları anlatacağız. Böylece aramıza yeni kuş gözlemcileri katılacak ve çoğalacağız…

    Avrupa’nın birçok ülkesinde aynı anda organize edilen bu etkinliğin sonuçları bu sene Çek Ornitoloji Derneği tarafından derlenerek dünya kamuoyuyla paylaşılacak. Dünya Kuş Gözlem Günü’nün bir parçası olmak, bu uluslararası kuşçuluk bayramını kutlamak ve yaşadığımız bölgelerde kuşları tanıtmak açısından harika bir fırsat. Haydi dürbün ve teleskoplarımızı kapalım ve gözlerimizi gökyüzüne çevirelim.

    Nasıl katılınır?
    Dünya Kuş Gözlem Günü 2012 için etkinlik hazırlamak isteyen toplulukların ekteki başvuru formunu en geç 28 Eylül 2012 tarihine kadar Doğa Derneği’ne iletmesi gerekiyor. Etkinliğe katılan kişi ve toplulukların organizasyonlar sonrasında organizatör ülkeye ulaştırılması ve bilgilerin uluslararası veritabanına işlenmesi için anında bilgi aktarımı ile kaç kişiye ulaştıklarını ve kaç kuş saydıklarını Doğa Derneği’ne ulaştırması gerekiyor. Etkinlik düzenlemeye ilişkin detaylı bilgileri yine ekteki bilgilendirme kiti dosyasını inceleyerek edinebilirsiniz.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu