YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Eylül 2012

Gücünü güneşten alan Belediye

  • 12 Eylül 2012 Ntvmsnbc
    Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde belediye hizmet binasında, güneş enerjisinden elde edilen elektrik kullanılmaya başlandı.

    Taşucu Belediyesi ile Almanya'nın Bergkamen Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen proje çerçevesinde, hizmet binasının çatısına kurulan güneş panelleri, günde 30 kilowatt elektrik enerjisi üretiyor. Elde edilen enerji ile binanın enerji ihtiyacının bir bölümü karşılanıyor.

    Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, yaptığı açıklamada, projenin kardeş şehir ilişkileri kapsamında Bergkamen Belediyesi'nin 5 bin avroluk hibe desteğiyle gerçekleştirildiğini söyledi.

    Projenin bölgedeki resmi kurumlar içinde ilk defa yapılması ve örnek olması açısından önem taşıdığını ifade eden Açıkbaş, şunları kaydetti:

    ''Projenin hayata geçmesiyle belediye hizmet binasında güneş enerjisinden elde ettiğimiz elektriği kullanmaya başladık. Solar enerjinin kullanımının yaygınlaşması için daha büyük projelerin yapılmasına imkan sağlayacağız. Bu konuda belediyemize ait kullanılabilecek alanları Fransa'dan gelen solar enerji mühendisleri ile tespit ettik. Önümüzdeki aylarda bu alanlarda elektrik üretimi için ortak olacağımız daha büyük projelerin çalışmalarına başladık.''

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu