YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Eylül 2012

Çocukları oyuncaklardan korumak gerek

  • 5 Eylül 2012 Ntvmsnbc
    Kurşun, fitalat, dioksinler... Tüm bunlarla çocuklarımız oyuncaklar sayesinde tanışıyor... Peki çocukları nasıl koruyacağız?

    Wendy Priesnitz

    Bazı ucuz oyuncaklarda bulunan tehlike yeni değil aslında. Bu tehlikenin yalnızca Çin malı oyuncaklara has olduğunu düşünmek ise yanlış...

    Greenpeace'in yumuşak PVC'den yapılmış plastik oyuncaklarda önemli ölçüde fitalat bulmasının ve oyuncaklardan sızabilen yumuşatıcı maddenin çiğnenebilme veya yutulabilme ihtimaliyle ilgili uyarılarının üzerinden 10 yıldan fazla zaman geçti. Oyuncak üretim sürecinde dioksinlerin açığa çıktığına da işaret eden Greenpeace, bunun sağlık üzerindeki etkilerinin karaciğer ve böbrek hasarlarından, üreme bozukluklarına kadar uzandığını duyurdu.

    Çocukların sağlığına ve çevreye yalnızca oyuncaklar değil, oyuncakların ambalajları da zarar veriyor. Londra Westminster Belediye'sinin yaptığı bir araştırmada, yılbaşında her çocuğa en popüler oyuncaklardan beşi hediye verilse, en büyük gökdelenin yüksekliğini 428 kat geçecek kadar ürkütücü miktarda ambalaj çöpü ortaya çıkacağı hesaplandı.

    Ebeveynler, dikkatli alışveriş yaparak bu tür problemlerden kaçınabileceklerini düşünebilirler, fakat ticaret dünyasının yöntemleri dikkatli ebeveynlerin de düşmanı. ABD'de yapılan bir araştırmaya katılan ebeveynlerin yarısı, çocuklarının 5 yaşına geldiklerinde ürünleri marka ismiyle talep etmeye başladığını söylediler.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu