YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Temmuz 2012

Kelebeklerin peşindeler

  • 20 Temmuz 2012 Ntvmsnbc
    Yusufeli ilçesinde kaçak kelebek topladıkları iddiasıyla Alman uyruklu 2 kişi yakalandı.

    Kaçkar Dağları eteklerindeki yaklaşık 2 bin rakımlı Altıparmak köyünde, yabancı uyruklu iki kişinin yakaladıkları kelebekleri kutulara koyduklarını gören alan kılavuz adayları, Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdürlüğü'nü arayarak bilgi verdi.

    İhbar üzerine çalışma başlatan Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdürlüğü ve Yusufeli Jandarma Komutanlığı ekipleri, Altıparmak-Barhal yolu üzerinde 34 HJ 5097 plakalı otomobilde Alman uyruklu M.S. ve R.T.E. adlı 2 kişi tespit edildi.

    Yusufeli Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan arama izni doğrultusunda söz konusu kişilerin otomobil ve konakladıkları otelde yapılan aramada, 117 adet kelebek, 10 adet saklama kabı, 6 adet atrap ve çok miktarda saklama poşeti ele geçirildi.

    Ele geçirilen kelebekler, uygun koşullarda muhafaza edilmesi, tür tespitlerinin yapılması, endemik ve nesli tehlike altında olan türlerin araştırılması için Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanlığı'na teslim edildi.

    Yapılan incelemede, kelebekleri yurt dışına çıkarmak ve araştırma yapmak için topladıkları öğrenilen M.S. ve R.T.E, Artvin Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sınır dışı edildi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu