YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 17 Temmuz 2012

"Güneş arabaları" devri başlıyor

  • 16 Temmuz 2012 Ntvmsnbc
    Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Güneşten elde ettiğimiz enerjiyi, otomotiv sanayisinde de kullanacağız. Enerjinin depolanması gibi alanlarda çok ciddi çalışmalar var" dedi.

    TÜBİTAK'ın 2005 yılından bu yana düzenlediği Alternatif Enerjili Formula Araç Yarışları'nda açıklama yapan Bakan Ergün, ''Bu yarışlar, sadece güneş arabası yarışı gibi, bir teknoloji geliştirmek gibi görülmemeli. Çok ciddi bir takım çalışmasının, bir birikiminin aynı zamanda sergilendiği yarışlardır. Takımları ve üniversitelerimizi, bu başarı ve gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum, başarılar diliyorum'' dedi.

    Bakan Ergün, pistten ayrıldığı sırada gazetecilerin, ''Bu tür araçları gelecekte otoyollarda görecek miyiz?'' şeklindeki sorusu üzerine de ''Kuşkusuz güneşten elde ettiğimiz enerjiyi otomotiv sanayisinde de kullanacağız. Çünkü enerjinin depolanması gibi alanlarda çok ciddi çalışmalar var'' şeklinde yanıtladı.

    Düzenlenen anoteknoloji çalıştayına dikkat çeken Bakan Ergün, oradaki birçok akademisyenin, nanoteknolojinin aynı zamanda enerji üretimi ve depolanması konusundaki çalışmalara değindiğini ifade etti.

    Ergün, nanoteknolojideki gelişmelerle birlikte güneşten enerji elde etme hızının daha da artacağını dile getirerek, aynı zamanda çok daha küçük alanlarda, çok büyük enerji depolanmasının gündeme geleceğini bildirdi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu