YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 25 Haziran 2012

Tatilinizi planlamadan önce

  • 19 Haziran 2012 Ntvmsnbc
    Bu yıl farklı bir tatil yapmak isteyenlere... Tatilinizi planlamadan önce TaTuTa çiftliklerine mutlaka bir bakın...

    Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin  TaTuTa (Ekolojik Çiftliklerde Tarım Turizmi Bilgi ve İşgücü Takası) Ekolojik Çiftlik Ziyaretleri sistemi, kırsalda doğa dostu yüretim yapan çiftçilerle toprak kültürünü yakından tanımak isteyen kentliler arasında köprü oluyor.

    Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 100’e yakın çiftlik TaTuTa ağının bir parçası olarak uyguladıkları ekolojik yaşam pratiklerini ve ekolojik üretimi yaygınlaştırmak için çalışıyorlar. Dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın tüm ziyaretçileri misafiri olarak kabul ederek ağırlayan, insanlığa, yaşamın bütününe umut ve sevgiyle bakan bireylerden oluşuyor.

    Proje içinde yer alan çiftliklere hem Türkiye’den hem de dünyanın her yerinden insanlar gelip isterlerse gönüllü olarak çalışıyor ya da çiftlikler için belirlenen katkı payını ödeyip konuk olabiliyorlar. Her iki durumda da ekolojik yaşamın pratiklerini deneyimliyorlar.

    Ekolojik sertifikalı veya sertifikasız ekolojik yaşam bilinciyle üretim yapan çiftçi ailelerinden oluşan TaTuTa çiftlikleri, kendilerine ve konuklara yetecek kadar da üretim yapabiliyorlar ve ekolojik yaşama uyumlu yöresel bilgiyi yaşatıyor, yaşamsal değerlerin sonraki nesillere aktarılabileceği birer örnek oluşturuyorlar.

    İşte bu çiftliklerden biri. Samsun'daki Hıdır Murat Bağ Çiftliği... Geleneksel ve organik tarım yöntemlerinin uygulandığı çiftlikte iki kişi yaşıyor. Yemyeşil doğal ormanlarla çevrili çiftlikte fındık, ceviz, erik, armut, ayva yetiştirilmekte. Köy içinde yer alan çiftlikte, ev sahibi gönüllülere iki oda ayırmış. Temmuz, Ağustos, Eylül, Kasım ve Aralık aylarında gönüllü kabul eden aile özellikle bahçede ve mutfakta yardıma ihtiyaç duymakta. Çiftçi üç yıldır sertifikalı organik tarım yapmakta.

    Çiftliklerle ilgili bilgilere TaTuTa web sayfasından ulaşılabilir.
    www.tatuta.org
    info@atatuta.org

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu