YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Haziran 2012

Kaplumbağa hastanesi açıldı

  • 12 Haziran 2012 Ntvmsnbc
    Mersin’de Deniz Kaplumbağaları Kurtarma, Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi hizmete girdi.

    Mehmet Miras, NTV

    Mezitli İlçesi Davul Tepe 100'üncü Yıl Plajı'nda kurulan Deniz Kaplumbağaları Kurtarma, Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi'nde yaralı deniz kaplumbağaları ambulanslar getirilip, tedavi edildikten sonra yeniden doğaya bırakılacak.

    Açık denizlerde köpek balıklarının saldırıları sonucu bacağı kopan  başıboş köpekler tarafından yaralanan, hastalanan ya da ağır yaralı olarak kurtulan Caretta caretta ile Chelonia mydas yeşil deniz kaplumbağalarına merkezde  protez bacak takılabilecek.

    Üç veteriner hekim, iki de hemşirenin görev yaptığı  hastanede  yumurtalarını yuvaya bırakamayan kaplumbağaların tedavileri ve ameliyatla doğumları da  gerçekleştiriliyor.

    Son bir ayda  7 deniz kaplumbağası başından sert cisimle vurularak yaralandı. 2 deniz kaplumbağası da başı boş köpeklerin saldırıları sonucunda öldürüldü. Veteriner Hekim Ayşe Dürgen, “ Tüm Akdeniz ve yakın bölgelerden talep geldiği takdirde merkezimizde bu hayvanları tedaviye alabileceğiz. Türkiye’de  ilki  Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan Beldesi İztuzu sahilinde kurulan deniz kaplumbağaları rehabilitasyon merkezinin , ikincisi Mersin’de bulunuyor  Mersin'in Mezitli İlçesi Davul Tepe 100'üncü Yıl Plajı'nda, valiliğin projesi ile hizmete giren hastanede 7 deniz kaplumbağası tedavi görüyor.  Haziran ayı üreme mevsiminde, özellikle carettaların yumurtlamak için sahillere çıktığı dönemde balıkçı ağlarına takılmaları denize atılan poşetleri yutmaları bu canlıların ölümüne neden oluyor” dedi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu