YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Nisan 2012

"Çevre zararlarının yüzde 68'i tüketici kaynaklı"

  • 26 Nisan 2012 Yeşil Ekonomi
    Unilever Türkiye CEO'su İzzet Karaca sürdürülübelirlik çalışmalarından bahsetti.

    Unilever Türkiye CEO'su İzzet Karaca Unilever Global İletişimden Sorumlu Dünya Başkanı Sue Garrard ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Unilever'in hayata geçirdiği 10 yıllık Sürdürülebilir Yaşam Planı'nın ilk yılının başarıyla tamamlandığını açıkladı. Unilever bu plan ile iş hacmini iki kat büyütürken aynı zamanda iş süreçlerinin çevre üzerindeki toplam etkisini azaltmayı ve ürettiği ürünlerin  kişilerin sağlık ve esenliklerine daha fazla katkı yapmasını hedefliyor.

    Türkiye ve Rusya da dahil Unilever'in 35 ülkeden sorumlu üst yöneticisi İzzet Karaca toplantıda yaptığı açıklamada Unilever'in altıncı büyük pazarı olan, 750 milyonluk nüfusa sahip Türkiye'den yönetilen bu bölgeye 30 fabrika ve 12 bin çalışan ile hizmet verdiklerini ve Unilever'in Sürdürülebilir Yaşam Planı hedeflerine gönülden bağlı olmanın yanısıra başarıya ulaşmasında önemli rol oynadıklarını ve 2011 yılında yaklaşık 60 hedefte yüzde 71 başarı kaydettiklerini belirtti.

    Unilever'in 2011 yılında, 2008’e göre kullandığı enerjiden 600 bin ton karbondioksit (CO2) azaltımı yaptıklarını kaydeden Karaca, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Global olarak kullandığımız toplam enerjinin yüzde 20’si yenilenebilir kaynaklardan geliyor ve 2020 yılı için koyduğumuz yüzde 40’lık hedefimize ulaşma yolunda da başarıyla ilerliyoruz. Fabrikalarımızda daha az su kullanıyoruz ve daha az atık üretiyoruz. 2011 yılında tesislerimizin yaklaşık üçte biri, katı atık alanlarına hiç atık göndermedi. Bu oranı, bu yılın sonuna kadar yarıdan fazlaya çıkarmak istiyoruz. Örneğin Rusya’da 2011’in 2. yarısından itibaren CO2 emisyonunu yılda 2 bin 850 ton azaltmayı başardık. Ayrıca sera gazı azaltımı konusunda 470.000 iklim dostu dondurma dolabı ile 2015 yılı için koyduğumuz 850 binlik hedefi yarılamış bulunuyoruz. Çamaşır ürünlerimizin birçoğu tekrar formüle edildi, bu da bizi 2012 yılında çamaşır yıkamadan kaynaklı sera gazı salımını yüzde 15 azaltma hedefimize yönlendirdi.”

    İzzet Karaca açıklamasında dünya ölçeğinde yapılan hesaplamaların çevre zararlarının yüzde 26'sının kullandığımız hammaddelerden, yüzde 3'ünün fabrikalarımızdan, yüzde 2'sinin nakliyeden, yüzde 1'inin ise atıklardan kaynaklandığını, en büyük payın ise yüzde 68 ile tüketicinin ürünleri kullanımıyla ilgili olduğu söylerken, bu nedenle tüketici eğitimine çok önem verdiklerini söyledi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu