YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Nisan 2012

Çocuklar bu sergiye bayılıyor

  • 26 Nisan 2012 Ntvmsnbc
    Gerçek boyut ve renklerinde şişme yunuslar, balinalar, köpekbalıkları ve denizkaplumbağalarından oluşan sergi şimdi Türkiye'de.

    Tasarımcı Andy Starbuck ''Whale Workshop'' adlı bir sergi planladı. Bu sergi 1995 yılından beri dünyayı dolaşıyor. Gerçek boyut ve renklerinde şişme yunuslar, balinalar, köpekbalıkları ve denizkaplumbağalarından oluşan sergi şimdi Türkiye'de.

    TÜDAV işbirliği ile Gebze Center Alışveriş Merkezi’nde 21 ve 29 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleşen sergi sırasında çocuklara yönelik eğitim çalışmaları da yapılıyor.

    Serginin mimarı Andy Starbuck yıllar önce bu konuda çalışmaya başlamasının nedenini şöyle açıkılıyor: "Çocuklar gerçek boyutlardaki yunusları, balinaları, deniz kaplumbağalarını görünce çok şaşırıyorlar. Ve onlara bu canlıların hayatları ile bilgi verdiğimizde yepyeni bir dünya açılıyor önlerinde. Örneğin, denizkaplumbağalarının deniz analarını yediklerini ama çoğunun denizlere atılan plastik poşetleri deniz anası sanıp yediğini ve bu yüzden öldüğünü öğrenince bir anda geri dönüşümün önemini kavrıyorlar."

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu