YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Nisan 2012

Tavuk gübresinden elektrik üretimine ödül

  • 15 Nisan 2012 Hürriyet
    Tavuk gübresi ve tavuk çiftliği atıklarında bedava enerji çalışması Mimsan Grup'a "Çevreci Geri Dönüşüm" ödülü getirdi.

    Isı teknolojisi alanında faaliyet gösteren Mimsan Grup, çevre dostu ve enerji tasarrufu sağlayan yatırım projeleriyle Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği'nden ödül aldı.  

    Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen, TÜBİTAK ve TİM desteğiyle, "I. Makine ve Aksamları İmalat Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı" etkinliği gerçekleşti.

    Etkinliğe, tavuk gübresinden ve tavuk çiftliği atıklarından bedava enerji, akışkan yataklı bölünmüş ocaklı kombine kızgın yağ ve buhar kazanı ile elektrostatik filtre imalatı olmak üzere 3 yeni Ar-Ge yatırım projesi Katılan Mimsan Grup, “Çevreci Geri Dönüşüm Ödülü”nü aldı.

    Mimsan Grup'nun, TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge Proje desteği ile hayata geçirdiği projeler, birçok sektörde enerji tasarrufu, maliyetlerin düşürülmesi, daha fazla verimlilik ve çevre dostu olma özelliği taşıyor.

    Tavuk Firmalarından Talep
    Ödül Töreninde konuşan Mimsan Grup İcra Kurulu Başkanı Enver İlhan, tavuk gübresinden elektrik üretilebilmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. İlhan, “Prototip olarak çalışmalara başladık. Ar-Ge çalışmalarınız devam ediyor. Şu anda tavuk gübresinden buhar üretiyoruz. Bir özel sektör kesimhanemizin buhar ihtiyacını karşılıyoruz. Deneme maksadıyla yapılmış, yakma teknolojisini gerçekleştirebilir miyiz, yakma problemlerini, kül problemlerini halledebilir miyiz diye bir Ar-Ge prototip bir proje. Bunu başardığımızdan dolayı bundan sonra daha büyük projelerin yapılabilirliğini ispat ettik” dedi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu