YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 04 Nisan 2012

Doğa fotoğrafçılarına

  • 2 Nisan 2012 Ntvmsnbc
    Akdeniz'in doğusunda yer alan ve 600'ü endemik olmak üzere 3 bine yakın bitki çeşidinin bulunduğu Kahramanmaraş, bahar ayının gelmesiyle birlikte doğa fotoğrafçılarına eşsiz fırsatlar sunuyor.

    Yaylaları, sulak alanları, dağları ve binlerce çeşit bitki türü ile 4 mevsim farklı güzellikleri barındıran Kahramanmaraş, baharın gelmesiyle birlikte doğa sevenlerin ilgisini çekiyor.

    Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ahmet İlçim, kentin bitki çeşidi açısından oldukça zengin potansiyele sahip olduğunu bildirdi.

    İl genelinde 600'ü endemik olmak üzere 3 bine yakın bitki çeşidinin bulunduğunu ifade eden İlçim, İngiltere'de bile bu kadar bitki çeşidinin bulunmadığını ifade etti.

    Baharın gelişi ile birlikte doğanın yavaş yavaş canlanmaya başladığını belirten İlçim, kentin eko turizm açısından büyük avantaja sahip olduğunu ve bunun mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

    Kahramanmaraş'ın müthiş bir doğaya sahip olduğunun altını çizen İlçim, 600 metreden 3 bin metre yüksekliğe kadar yetişen bitkilerin doğa fotoğrafçılığı açısından da bir fırsat olduğuna işaret etti.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu