YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Nisan 2012

Flamingolara yuva

  • 2 Nisan 2012 Ntvmsnbc
    İzmir Kuş Cenneti'ndeki kuluçka adası ile bölgede üreyen flamingo sayısının 14 bine yükselmesi bekleniyor.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) işbirliğiyle Çamaltı Tuzlası'ndaki İzmir Kuş Cenneti'nde 500 metrekarelik flamingo adasının 6 bin 440 metrekareye çıkarıldığı belirtildi.

    Bu haliyle dünyanın en büyük yapay adası haline gelen bölgenin, dere yataklarından alınan doğal taşlarla çevrelendiği, doğal dokunun korunması ve zarar görmemesinin sağlandığı kaydedildi.

    Çalışma kapsamında ayrıca araştırmacılar için adanın karşısına 7 metre uzunluğunda ve kameralar aracılığıyla internet üzerinden takip yapılabilmesine imkan tanıyan gözlem istasyonu inşa edildiği ifade edildi.

    İZKUŞ Müdürü Tamer Seyis, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, flamingoların üreyeceği mevcut adanın zaman içerisinde giderek küçüldüğünü ve 500 metrekareye düştüğünü belirterek, "Eski haliyle 3 bin flamingonun üreyebildiği adada, şimdi 13-14 bin flamingo üreyebilecek. Flamingoların üreyebilmesi için rahat ve huzurlu bir ortam oluşturduk. Şimdi gelmelerini bekliyoruz" dedi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu