29 Mart 2012 CumhuriyetKarların erimesiyle birlikte baharı karşılayarak gün yüzüne çıkan kardelenler, eşsiz güzellikleri ile insanları büyülemeye devam ediyor.
20 günlük hayat devresinde zarifliği ile göz dolduran ve renginden dolayı saflığın simgesi olarak nitelendirilen kardelenler, karların erimesiyle birlikte açmaya başladı. Soğuğa kafa tutarak yaşamını sürdüren, zarif ve bembeyaz rengiyle de sadakatin sembolü olan kardelenler, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi Sarımsak Dağı'nın en erken açan bitkisi arasında yer alıyor.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet İlçim, kardelenlerin baharı en erken karşılayan bitki olduğunu söyledi. Türkiye'de literatüre kayıtlı 14 kardelen türünün bulunduğunu hatırlatan İlçim, bunlardan sadece 2'sinin toplanıp ticaretinin yapılabildiğini diğerlerinin ise ihracının yasak olduğunu ifade etti.
Kardelenlerin kayalıkların kuytu bölümlerinde açtığını ve bu haliyle yalnızlığı seven bir bitki olduğunu dile getiren İlçim, ''Kardelenler genellikle Şubat ayında çiçekleniyor. Bu sene kar oldukça fazla yağdı. Kar tabakası fazla olunca uyur halde zamanını bekliyor. Kar incelince tabakayı delip karın içinde çıkabiliyor. Kardelen ismi de oradan geliyor'' dedi.
Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız
Hawaii’de keşfedilen deniz mantarları, plastik tüketme yetenekleriyle okyanusların geleceğine dair...
İklim değişikliği, uzaydaki koşulları da etkileyerek uydular için kullanılabilir alanın daralmasına...
İklim değişikliği, küresel ekosistemleri dönüştürerek hava koşullarından su döngülerine, biyolojik...
Yeni bir araştırmaya göre, gençler okyanusun iklim değişikliğindeki kritik rolünü kabul etse de onu...
Uluslararası Adalet Divanı, iklim değişikliğiyle mücadelede devletlerin hukuki sorumluluğunu tarihi...
İklim krizinin etkisiyle daha sık ve güçlü hale gelen tropikal fırtınalar, hava tahmininde yapay...
Coldplay, eski albümlerini geri dönüştürülmüş plastikten üretilen plaklarla yeniden yayımlıyor.
BM Okyanus Konferansı umut verdi, ama asıl mesele: Bu sözlerin arkasından somut adımlar gelecek mi?
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013