YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Nisan 2012

"Dünya Saati" rekor kırdı

  • 2 Nisan 2012 Ntvmsnbc
    WWF’nin bu yıl altıncısını gerçekleştirdiği Dünya Saati, gezegenimizin karşı karşıya olduğu çevre sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlarken, ulaştığı herkesi çözümün bir parçası olmaya davet ediyor.

    Ülkemizde WWF-Türkiye tarafından yürütülen Dünya Saati’ne Ali Sürmeli, Ayhan Sicimoğlu, Janset, Bahar Korçan, Burhan Öçal, Memet Ali Alabora, Banu Güven, Erol Albayrak, Doğa İçin Çal, Burhan Şeşen, Balçiçek Pamir, Taner Öngür, Çağatay Ulusoy, Mehmet Turgut, Fazıl Say, Ekin Türkmen & Murat Dalkılıç, Bedük, Keremcem, Altan Erkekli gibi sanat, tiyatro, moda, müzik dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra karikatürist Yiğit Özgür ve sihirbaz Kubilay Tuncer destek verdi. Ünlülerin Dünya Saati mesajları 31 Mart akşamı saat 20:30-21:30 arasında sadece karanlıkta çalışan internet sitesinde paylaşıldı.

    Avustralya’dan Güney Amerika’ya kadar yüzlerce ülkenin destek verdiği Dünya Saati bu yıl yeni bir rekor kırdı. 150 ülkeden ve 6 binden fazla şehirden yaklaşık iki milyar insan, sembolik olarak ışıklarını bir saatliğine kapatarak gezegenimizin geleceği için güçlerini birleştirdi. Türkiye’den 360’ın üzerinde kurum ve 20 bini aşkın birey gezegenimize olan bağlılıklarını göstermek için ışıklarını kapattı. İstanbul’dan Erzincan’a, Sinop’tan Hatay’a kadar Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 30 şehir ve belediye Dünya Saati’ne destek verdi. Kampanyanın Asya’dan Avrupa kıtasına geçişinin sembolü olan Boğaz köprülerinin yanı sıra Galata Kulesi, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi ilk defa bu yıl ışıklarını bir saatliğine kapatarak Dünya Saati’nin sembolik yapıları arasında yerini aldı. Ankara Opera Binası ve Kastamonu Kalesi geçen yıl olduğu gibi kampanyayı destekledi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu