YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Mart 2012

"Tohumlarımızı korumalıyız"

  • 27 Mart 2012 Ntvmsnbc
    Şehnaz Sam, "Atalık Tohumlarımızı" korumak için bir çağrıda bulunuyor...

    Sanatçı bu konuda şu çağrıda bulunuyor:

    "Merhaba,
    Yaşamın başlangıcı bir tohumda saklı ve yaşamın sürmesi ancak tohumların sürdürülmesiyle mümkün… Yeryüzünde zengin çeşitlilikteki yaşam, binlerce yıldır çiftçilerin elinde seçilerek günümüze ulaşan sağlıklı ve güçlü tohumların gelecek kuşaklara aktarılabilmesiyle bugüne ulaşabildi.

    Ancak bu çeşitlilik her geçen gün yok oluyor. Ve bu yok oluş, dünyanın en önemli gen kaynaklarından biri olan Anadolu için de geçerli. Laboratuvarlarda üretilmiş, numaralanmış, sadece dış görünüş olarak albenisi olan meyve, sebzelere dönüşen kısırlaştırılmış tohumların egemenliği, Anadolu çiftçisinin yüzyıllardır ambarında saklayıp ertesi yıl toprakla buluşturduğu atalık tohumları tehdit ediyor.

    Doğayla uyumlu bir yaşam için mevcut örneklere destek olan ve modeller oluşturan Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, başlattığı Tohum Takas Ağı kampanyası ile atalık tohumların doğa dostu çiftliklerde ekilerek çoğaltılmasını ve paylaşılarak yaygınlaşmasına çalışıyor.

    Sizi yaşamın sürekliliği için, Tohum Takas Ağı kampanyasına destek olmaya davet ediyorum. Kampanyaya destek olarak, Anadolu’nun dört bir yanındaki çiftliklerde atalık tohumların çoğaltılmasını sağlayacak; aynı zamanda bu toprakların yüzlerce yıllık bilgisinin, lezzetinin, besin zenginliğinin ve kültürünün gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için sağlam patikalar oluşturacaksınız...

    Unutmayın... Verdiğiniz desteğin her kuruşu binlerce yeni tohuma dönüşecek."

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu