YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Şubat 2012

"Torunlarınızdan izin aldınız mı?"

  • 10 Şubat 2012 Ntvmsnbc

    TEMA Vakfı Genel Müdürü M. Serdar Sarıgül:“2B orman alanlarının satışı ile ilgili durum hiç bu kadar ciddi olmamıştı. "

    TEMA Vakfı, TBMM İç İşleri Komisyonu tarafından yapılan 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 2A ve 2B maddeleri olarak bilinen “Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Tasarısı’nın Görüşülmesi” toplantısına katıldı ve sunum yaptı.

    TEMA Vakfı adına görüş bildiren TEMA Vakfı Genel Müdürü M. Serdar Sarıgül, “2B orman alanlarının satışı ile ilgili durum hiç bu kadar ciddi olmamıştı. Komisyonda, siyasi partilerin büyük çoğunluğunun satış yönünde görüş bildirmesi endişelerimizi arttırdı. Bu noktada, temsilcisi olduğumuz 1.500.000 kişi adına TEMA Vakfı olarak görüşlerimizi bir kez daha yüksek sesle söylemeyi görev biliyoruz.” dedi. Buna göre TEMA’nın 2B konusundaki temel yaklaşımı ve çözüm önerisi aşağıda özetlenmiştir.

    1.TEMA Vakfı, orman alanlarının orman dışına çıkarılmasına ve satılmasına karşıdır. Bu yaklaşım, yeni işgalleri teşvik edecektir.

    2.Çözüm için temel anlayış, işgali hukukileştirmek değil, ormanları korumak olmalıdır. Çünkü orman kaynak değil, torunlarımıza devredeceğimiz doğal varlığımızdır.  Orman sadece ağaçlık alan değil, bir ekosistemdir. Ekosistemin bozulması, en sonunda sistemin tümünün bozulmasına yol açar.

    3.Egemenlik hukukuna tabii olan ormanları satmaya, devlet dahil hiçbir kişinin ya da kurumun hakkı yoktur.

    4.Çözüm süreli mülkiyettir. Süreli mülkiyetle işgalci belirli bir süre için bedel ödeyerek bu alandan yararlanır süre bittiğinde de alan yeniden asıl sahibi devletin tasarrufuna döner.

    5.Anayasanın 169/son fıkrası ile 170. Maddesi ve 6831 sayılı Kanunun 2. Maddesi bütünüyle kaldırılmadan ve 1. maddesindeki tanım da düzeltilmeden 2B sorunu çözülemez.

    Son olarak tüm karar vericilere sesleniyoruz: Vereceğiniz karar ormanlarımızın bugününü,  yarınını ve hepimizin geleceğini derinden etkileyecektir.

    Yarının sahibi olan çocuklarımıza, torunlarımıza sordunuz mu? 

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu