YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Aralık 2011

Biz kuruduk, siz de kurumayın

  • 14 Aralık 2011 Cumhuriyet

    Geçmiş yıllarda kuruyan sulak alanlardan biri olan Hatay'daki Amik Gölü'nün yeniden kazanılması için çalışan Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Hatay Şubesi Başkanı Abdullah Öğünç'ün, kuruma tehlikesi altında olan Burdur Gölü nedeniyle Burdurlulara mesajı var: "Biz kuruduk, siz de kurumayın"

    Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Hatay Şubesi Başkanı Abdullah Öğünç, Burdur Gölü’nün kuruması halinde tıpkı Amik Gölü yok olduğunda Hatay’da olduğu gibi, Burdur’da da hayatın eskisi gibi olmayacağını vurguladı.

    Amik Gölü kuruduktan sonra yaşananlardan yola çıkan Öğünç, şunları söyledi:

    “Tıpkı Amik Gölü kuruduğunda Hatay’da olduğu gibi, Burdur Gölü kurursa Burdur’da da iklim değişecek; tarım, meyvecilik, hayvancılık ciddi zararlar görecek ve bu verim kayıpları bölgede yaşayan insanların göç etmesi sonucunu doğuracak. Hayat Burdur’da tamamen değişecek. Yok olduktan sonra ne göl, ne gölde yaşayan canlılar, ne de Burdur’un canlılığı ve neşesi bir daha eskisi gibi olmayacak”.

    Öğünç bugünlerde Amik Gölü’nün bir kalıntısı olan Kırıkhan gölbaşı gölünde, gölü yeniden canlandırmak için tüm kurumların canla başla projeler geliştirmeye çalıştığını anlatarak, “Ancak tüm bunlar çok zaman ve emek alacak. Doğal yapı bir kez bozulduğunda süreci geriye çevirmeniz neredeyse imkansız. Ancak ne mutlu ki, Burdurluların halen bu kötü gidişe dur deme şansları var. İş işten geçmiş değil. Doğa Derneği’nin Burdur Gölü’nün kurumaması için yürüttüğü çalışmalar etrafında bir araya gelerek bu işin üstesinden gelebilirler. Burdurlulara sesleniyorum: Biz kuruduk siz kurumayın. Bir an önce el birliği ile gölünüzü kurtarmak için harekete geçin” diye konuştu.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu