YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Aralık 2011

Ergene Nehri'ndeki kirlilik

  • 30 Kasım 2011 Cumhuriyet

    CHP, Ergene Nehri'ndeki kirliliğinin boyutları ve alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

    CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, çevresinde 1 milyonu aşkın kişinin yaşadığı Ergene Nehri'nin, son yıllarda giderek artan yoğun kirliliği nedeniyle sürekli gündeme geldiği vurgulandı. Nehrin su kalitesinin ''çok kirli su'' derecesinde olduğu ve hiçbir durumda kullanılamayacak 4. sınıf su niteliğinde bulunduğu belirtilen gerekçede, nehirde ağır metaller ve arsenik gibi kimyasal maddeler tespit edildiği kaydedildi.

    Kirlilik nedeniyle çevrede kanser vakalarının arttığı, tarım ürünlerinin zarar gördüğü vurgulanan gerekçede, şu ifadelere yer verildi: ''Konu, siyasetin ve siyasi bakışın dışında bir konudur. Bölgede yaşayan ve kirlilikten etkilenen insanlarımızın hangi siyasi partili oldukları hiç önemli değildir. Ancak başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ergene konusunda yaptıkları açıklamalarda kamuoyunu yanıltarak, Ergene Nehri üzerindeki tüm belediyelerin CHP'li olduğunu iddia ederek kirlilikten dolayı CHP'li belediyeleri suçlamaktadırlar. Fakat bölgede yer alan belediyeler farklı partilerden olmakla birlikte, sorun, çok su kullanımına dayalı hızlı ve kontrolsüz sanayidir. Ergene Nehri'ndeki kirlilik, siyasi malzeme yapılmayacak kadar ciddi bir yaradır.''

    Önergede, Ergene Nehri'ndeki kirliliğin boyutlarını tüm yönleriyle ortaya koymak ve alınabilecek önlemleri belirlemek amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması talep edildi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu