YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 31 Ekim 2011

Fidan Dikim Etkinliği

  • ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü bülteninden derlenmiştir.

    Genç TEMA Kayseri ve ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü Kayseri ili Bünyan ilçesinin Elbaşı kasabasında 88. Yıl Cumhuriyet Ormanı fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.

    Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü Danışmanı Abdulkadir Dağlı' nın verdiği fidan dikim eğitimi ile başlandı.

    Etkinliğe katılarak destek veren Elbaşı Belediye Başkanı Ahmet Özyürek'in yaptığı açıklamada, etkinliğe katılanların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, dikilen fidanların bakımını üstlendiklerini bildirdi.

    ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü Danışmanı Abdulkadir Dağlı etkinlikle  ilgili  olarak ; Elbaşı’ na dikilen her bir fidanın  dünyaya dikilen bir fidan olduğunu ve bütün insanlık için hayırlı bir çalışma yapıldığını, bu vesileyle de başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eşsiz fedakarlıklarıyla ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla, minnetle andıklarını ifade etti.
     
    TEMA Vakfı hakkında kısa bilgilerin de verildiği etkinlik boyunca, toprağın, ağacın, yeşilin; kısacası doğanın önemi katılımcılara hatırlatıldı. ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü Başkanı Kadir Yusuf Öztürk, bundan tam 88 yıl önce bir nevi toprakla buluşan ve milletimizin sevgisi ile köklenip güçlenen cumhuriyetimizin doğum gününü böylesi bir çalışma ile kutlamanın heyecanını yaşadığını belirtti. Genç TEMA Kayseri Başkanı Müge Şen'in de dikilen her bir fidanın doğaya yapılan bir teşekkür olduğunu ve çevre bilincinin toplumumuzda güçlenmesi gerektiğini belirtti. Dikilen yüzlerce ağacın yanı sıra, daha önce dikilmiş ağaçların bakımının da yapıldığı etkinlik gençlerin hep birlikte söylediği marşlar ve halaylarla sonlandı.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu