YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Ekim 2011

"Ne olacak bu dünyanın hali?"

  • 13 Ekim 2011 Ntvmsnbc

    Columbia Üniversitesi’nde düzenlenen Tehdit Altındaki Uluslar Konferansı’nda, küresel ısınma ve deniz seviyesi yükselmesinin olası hukuki sonuçları tartışıldı.

    Columbia Üniversitesi Dünya Enstitüsü uzmanlarından Mary-Elena Carr, halen yılda birkaç milimetre olan deniz seviyesi yükselmesinin 2100 yılına gelindiğinde yılda 1 metre yükselmiş olacağına ve bu gidişle bundan kaçış olmadığına dikkat çekiyor.

    Başta kömür olmak üzere yaktığımız fosil yakıtlarla atmosferde sera gazları birikiyor. Bunun sonucunda artan sıcaklık sonucunda, kutuplardaki buzlar eriyor ve denize karışıp su seviyesini yükseltiyor.

    Yükselen deniz, birçok ada-devletini yavaş yavaş sular altında bırakıyor. Yeşilburun Adaları Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Antonio Lima büyük devletlerin, tehdit altındaki küçük adalara yardım etmemesi durumunda bu devletlerin de kendilerini aynı sona mahkum edeceklerini söylüyor, “Bizler dünyanın gözcüsüyüz, gelişen, küçük ada-devletleriyiz. Bugün bize olan yarın herkese olacak” diyor.

    Uzmanlar da aynı görüşte. Çünkü ada-devletleri tehdit eden deniz seviyesi yükselmesi, büyük ülkelerin kıyı kentlerini de aynı şekilde tehdit edecek.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu