YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Eylül 2011

Ergene nehri 'Haliç' yöntemiyle temizlenecek

  • 23 Eylül 2011 Radikal

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ergene Nehri'ni temizlemeye alacaklarını belirterek, "Ergene Nehri'ni Haliç gibi temizleyeceğiz. Ergene'nin kirlenme nedeni sanayicilerimizin yeteri kadar yatırım yapamamalarıdır" dedi.

    Radikal’in haberiyle gündeme gelen Ergene nehrindeki ölümcül kirlilik için hükümetin yeni planı belirginleşiyor. Trakya turuna çıkan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gazetecilere, fabrikaların bıraktığı kimsayal atıklar nedeniyle simsiyah akan ve içinde canlı türü yaşamayan Ergene Nehri ile ilgili bilgi verdi.
    Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

    "Trakya’nın en önemli sorunu Ergene. Ergene kirliğinden dolayı büyük sıkıntılar var. Tarım açısından büyük problemler var. Burada somut olan kurumlar belediyelerdir. Belediyeler kendi şehirlerinde atık su arıtma istasyonlarını, kanalizasyonlarını, içme suyu şebekelerini kurup işletmekle mükelleftir. Başbakanımız bir bayram günü beni aradı. ’Mevzuatta gerekirse düzenleme yap, bu Ergene’yi Haliç’i yaptığın gibi yap’ diye bir talimat verdi. Biz de bu konuda kanuni bir düzenleme yaptık. DSİ atık su tesisleri için belediyeler protokol yaptığı zaman yapar hale geldik. Ergene boyundaki bütün katı atık su arıtma tesislerini biz yapacağız. Ergene ve Meriç Havzası için çok geniş bir plan ile sulama, ağaçlandırma, erozyon gibi konuları içeren büyük bir paket var. Ayrıca Organize Sanayi kanunu da çıkardık. Tekirdağ, Edirne Kırklareli, Trakya’daki ilçeleri kapsayan bir toplantı yapacağız."

    CHP’Lİ BELEDİYELERİN YAPMADIKLARINI BİZ YAPACAĞIZ
    Bakan Eroğlu, CHP’li belediyeleri de eleştirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Maalesef CHP’li belediyelerin yapmadıklarını merkezi hükümet olarak biz yapacağız. Biz bu hizmeti vatandaşımız için yapacağız. Hangi belediye olursa olsun biz hizmetleri yapacağız. Geçenlerde CHP Genel Başkanı lüzumsuz bir konuşma yaptı. Ben de ona cevap verdim. Genel Başkan’a ’Siz önce kendi belediyelerinizin katı atık arıtma tesislerini yap sonra konuş’ dedi. Ergene ile ilgili yaklaşık 2 milyar lira gibi bir yatırım gerekiyor. İl Koordinasyon Toplantısı’na bütün belediyelerimizi ve muhtarlarımız çağırdım. Birlikte bakanlığımızın genel müdürleri de burada çözüm bulacağız" dedi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu