YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Eylül 2011

Mogan Gölü'ne balık taşıyorlar

  • 12 Eylül 2011 Cumhuriyet

    Mogan ve Eymir göllerini birbirine bağlayan kanaldaki balık ölümleri karşısında harekete geçen Gölbaşı Belediyesi ekipleri, bölgedeki canlı balıkları toplayarak, kovalarla Mogan Gölü'ne taşıdı.

    Mogan ve Eymir arasındaki kanalda çalışma başlatan Gölbaşı Belediyesi'ne bağlı 20 kişilik ekip, kanalı temizleyerek, canlı balıkları topladı. Bu sırada su motorlarıyla Mogan Gölü'nden kanala su pompalayan belediye ekipleri, kanalın başka bölgelerine de vidanjörle su takviyesinde bulundu.

    Kanaldaki telef olan bakılları da toplayan ekipler, canlı balıkları kovalarla Mogan Gölü'ne taşıdı.

    Gölbaşı Koruma, Geliştirme ve Turizm Dernek Başkanı İsa Ömercan, canlı balıkların kurtarılmasının sevindirici olduğunu belirterek, ''Kanalda ölen balıkları belediye ekipleri toplarken, diğer taraftan canlı balıkları kovalarla göle taşıdılar. Bu tür çalışmalarda sırasında ilgili kurumların önceden fizibilite yaparak, ortaya çıkabilecek olumsuzları belirlendikten sonra tedbirler alması gerekirdi'' dedi.

    Mogan ve Eymir göllerini birbirine bağlayan kanaldaki çok sayıda gümüş ve sazan bağlığının yanı sıra kurbağalar da telef olmuştu.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu