YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Temmuz 2011

Körfezde mazot önlemi

  • 27 Temmuz 2011 Cumhuriyet

    İzmir Körfezi'nde Konak İskelesi'nden ayrıldıktan kısa süre sonra deniz fenerine çarpan ve iskeleye dönerek 200 yolcusunu bırakmasının ardından kontrollü şekilde batırılan yolcu vapurundan akan mazot ve sintine atığının körfeze yayılmaması için belediye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına ait 25 kişilik ekibin, vapurun çevresini 150 metrelik bariyerle çevirdiği, yağ ve sintinenin bariyerle çevrili alanda tutulmasının sağlandığını söyledi.

    Konak İskelesi yakınlarında batan 59 yıllık İhsan Alyanak vapurunda, deniz fenerine çarpması sonucu açılan yırtığın tespiti amacıyla dalgıçların çalışma yaptığı ve çalışmaların kameraya alındığı bildirildi. Görüntülerin incelenmesinden sonra Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürlüğü ile çalışılacağı ve batığın çıkarılmasında izlenecek yöntemin belirleneceği öğrenildi.

    Öte yandan geminin çıkarılmasından sonra hurdaya ayrılıp ayrılmayacağına sigorta şirketinin ekspertiz raporuna göre karar verilecek. Ekspertiz raporunun ardından geminin çıkarma işlemine başlanacağı kaydedildi.

    Belediye yetkilileri, İhsan Alyanak vapuru hariç körfezde 23 gemiyle hizmet verildiği, İzdeniz'e ait gemilerin yaş ortalamasının 39,5 olduğunu söyledi.

    Pazartesi günü Konak İskelesi'nden 200 yolcusunu alan İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzdeniz'e ait İhsan Alyanak isimli vapur, dümen kilitlenmesi nedeniyle mendireğin ucundaki deniz fenerine çarpmış, geminin su alması üzerine kaptan iskeleye dönerek yolcuları indirmişti. Vapur kontrollü şekilde batırılmıştı.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu