YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Şubat 2011

Enerjiden tasarruf zamanı

  • 17 Şubat 2011 Ntvmsnbc

    Hükümet enerji verimliliği belgesi ile günlük hayatta kökten değişikliklere yol açacak önemli düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor...

    Isı yalıtımı olan binalara teşvik, olmayanlara ek vergi yolda. On yaşı doldurmuş kamu araçları da kademeli olarak trafikten çekilecek. Enerjide verimliliği arttırmak için yeni ve radikal önlemler kapıda..

    Enerji Strateji Belgesi'nde yer alan önlemlerde ısı yalıtımı olmayan binalar mercek altına alınıyor...
    2015 yılından itibaren ısı yalıtımı bulunmayan binalara emisyon vergisi getirilecek.
    Ruhsat alan binalara ısı yalıtım malzemelerinde kdv desteği verilecek. Bu binalardan bankacılık muamele vergisi de alınmayacak

    Otel, hastane, okul, avm gibi yerlerde iklim, büyüklük gibi özelliklerine göre yıllık ısıtma, soğutma, aydınlatma ve tüketim kotası belirlenecek. Belirlenen değerler üzerinde karbon salınımı yapan binalara izin verilmeyecek.

    Enerjiyi verimsiz kullanan cihazlara sıkı denetim gelecek. Buzdolabı, televizyon, lamba gibi ürürnlerin satışına gerekirse kısıtlama ya da tamamen yasaklama gelebilecek.

    Araçların vergilendirme sistemi de  değişiyor. Yakıtı tasarruflu kullanan araçlara vergi indirimi getirelecek,  fazla benzin harcayan araç sahiplerinin vergisi daha yüksek olacak.


    On yılını doldurmuş kamu araçları kademeli olarak trafikten çekilecek.

    Strateji belgesi verimlilik artırcı projelere 500  bin liraya kadar destek verilmesini de öngörüyor...

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu