YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Ocak 2011

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ağaçlandırma çalışmaları

  • 10 Ocak 2011 Cumhuriyet

    Çevre ve Orman Bakanlığı'nın, ormancılık ve ağaçlandırma konularında geliştirdiği yöntem ve yürüttüğü çalışmaları hem komşu hem de bölge ve dünya ülkeleriyle paylaştığı bildirildi.

    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2005 yılında Avrupa Yangın Bilgi Sistemi'ne dahil olan Türkiye'nin Suriye, Gürcistan, Yunanistan, Rusya, İsrail gibi komşu ülkelere yardımda bulunduğu, Akdeniz ülkeleri arasında ortak bir hava filosunun oluşturulması konusunda da önemli adımlar attığı ifade edildi.

    Komşu ülkelere yapılan yardım çerçevesinde Türkmenistan, Afganistan ve Kazakistan'a dostluk ormanı kurulduğu, Ürdün'e ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de muhtelif fidan ve orman ağacı tohumu hibe edildiği belirtilen açıklamada, Irak, İran ve Suriye ile yapılan işbirliği anlaşmaları sayesinde ormancılık alanında ortak çalışmaların arttığı ve çeşitli projelerin başlatıldığı anlatıldı.

    Açıklamada, 2009 yılında FAO ile başlatılan '''Suriye'de Sürdürülebilir Orman Yönetimi'ne ilişkin proje başarıyla tamamlanmıştır. Bu proje kapsamında hazırlanan yangın yönetim planı, 12 Ocak'ta Suriye'de ülkenin tarım bakanına teslim edilecektir. Ayrıca yine bu ülkede gerçekleştirilecek çalıştaya Çevre Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mahir Küçük ve Orman Genel Müdürü Osman Kahveci başkanlığında bir heyet katılacaktır'' ifadeleri kullanıldı.

    Açıklamada Bakanlığın yürüttüğü çalışmalar şöyle sıralandı: ''Açılışı geçen eylül ayında İstanbul'da yapılan Türkiye, Suriye, Lübnan, Fas, Tunus ve Cezayir ile birlikte 2014 yılına kadar uygulanacak olan ''Kuzey Afrika ve Akdeniz Bölgesinde Orman Politikalarının İklim Değişikliğine Uyarlanması Projesi''nin çalışmaları da 12 Ocak'a kadar konunun uzmanları ve akademisyenlerin katılımı ile devam etmektedir.

    Diğer taraftan DPT tarafından yürütülmekte olan Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı'na sunulmak üzere ''Bilgisayarlı Görmeye Dayalı Orman Yangını Bulma ve İzleme Sistemi'nin Kurulması Projesi'' hazırlanmış olup, çalışmalar sürmektedir. Türkiye-Suriye-Lübnan işbirliğinde ''Sedir ve Ardıç Alanlarının Rehabilitasyonu Projesi'' için hazırlıklar yürütülmektedir.''

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu