YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Aralık 2010

Hayvan hakları için dondular!

  • 13 Aralık 2010 Radikal

    Taksim'de dünyanın en büyük ve saygın hayvan haklarını koruma örgütlerinden olan PETA'nın biri Amerikalı, diğeri Kanadalı iki aktivisti, insanların alışveriş listesinden kürkü çıkarmaları için, vücutlarını leopar deseniyle boyayarak dondurucu havada, eylem yaptı.

    Taksim Meydanı’nda saat 12.00’de İngilizce ve Türkçe “Sadece hayvanlar kürk giyer” yazılı döviz açan ve kürkü bir kadına şapka olan tavşan fotoğrafları taşıyan iki aktivist, habercilerin ve çevredekilerin yoğun ilgisini topladı. Hayvan Hakları Federasyonu’nun destek verdiği ve 3 günlüğüne Türkiye’ye gelen eylemcilerden Amerikalı Ashley Byrne, “ Bu hayvanlar çoğu zaman hunharca öldürülür. Şok verilerek, gazla, boyunları kırılarak, zehirlenerek ve derilerinde kesik olmasın diye, canlı canlı yüzülürler. Büyük acı çekerler. Bugün buraya, bu konuda farklılık yaratmak için geldik. Umarım buradaki eylemimiz, bir farklılık yaratır” dedi.

    Soğuktan titrediklerinin hatırlatılması üzerine Kanadalı Emily Lavender, “Hayvanların derilerini kurtarmaya yardımcı olacaksa, seve seve soğuk havada çıplak kalırım. Bu aslında Türkiye için değil, bütün dünyaya verilen bir mesajdır. Türkiye’de insanlar son derece kibar ve anlayışlı. Bu eylemle hayvanların nasıl eziyet çektiklerinin anlaşılacağını umuyoruz” diye konuştu.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu