YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 12 Aralık 2010

Çevresel bir felaketi nasıl önleyebiliriz?

  • 11 Aralık 2010 Cumhuriyet Haber Portalı

    Desso B.V.'nin Türkiye Genel Yetkilisi Petra'nın düzenlediği Cradle to Cradle/C2C (Beşikten Beşiğe) konferansı, 13 Aralık Pazartesi günü saat 18.00'de Vakko Nakkaştepe binasının konferans salonunda gerçekleşecek.

    İstanbul- Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği/ÇEDBİK bilgilendirme günleri kapsamında ve Vakko işbirliğiyle gerçekleştirilen konferansta Cradle to Cradle – Remaking the way we make things kitabının yazarlarından biri olan Prof. Dr. Michael Braungart ile işte bu sorulara yanıt arayacak.

    Yeşil yapılaşmaya yönelmenin şirketler tarafından aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak görülmeye başlandığının ve yatırım ve maliyet açısından bakıldığında da çevreci politikalara yapılan yatırımların uzun vadede yatırımcıya geri döndüğünün tartışılacağı konferansta, kentsel yaşama değer katan en önemli unsurlardan birinin yeşil binalar olduğuna dikkat çekecek.

    Konferansın ilerleyen bölümlerinde ise şimdiye kadar kullanılan ve “çevre için daha az zararlı” olduğunu söyleyen üretim sistemlerinin yerini nasıl “çevre için tamamen zararsız” olan C2C tasarım döngüsüne bıraktığı gösterilecek.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu