YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Aralık 2010

Çin Güneşe Yeni Teşvikler Getiriyor

  • 10 Aralık 2010 yesilekonomi.com

    NordexÇin'in ülkesindeki güneş enerjisi üretimini artırmak ve Çin güneş enerjisi sektörünü desteklemek için yeni bir teşvik paketini yürürlüğe sokacağı belirtildi.

    Çin haber ajansı Xinhua'nın Çin Maliye Bakanlığı açıklamasına dayandırdığı habere göre Çin ülkenin 13 bölgesinde güneş enerjisi kurulumu için yapılan yatırımlarda ana ekipmanların maliyetinin yarısı kadar teşvik sağlayacak. Çin ayrıca bu yeni yatırımlar ile üretilen elektrik için watt başına 4 - 6 Yuan (60 - 90 dolar-sent) aralığında alım garantisi sağlayacak.

    Açıklamada uygulamanın 2012 yılında başlayarak yürürlüğe gireceği ve bu politikanın da etkisi ile Çin'in 2020 yılına kadar kurulu güneş enerjisi gücünü yılda 1 gigavat artırmasının hedeflendiği belirtildi. Bu rakam her yıl iki yeni kömür santrali kurulumu demek iken fosil yakıt bağımlılığı içinde olan Çin'de ortalama her hafta bir yeni kömür santrali deveye girmekte.

    Çin'in 2010 yılı sonu itibari ile güneş enerjisi kurulu gücünün 600 megavat seviyesine ulaşması beklenirken Şangay Güneş Enerjisi Birliği ülkenin 2020 yılında 20 gigavat kurulu güneş enerjisi gücüne ulaşmasının mümkün olduğunu söylüyor.

    Çinli firmalar dünya güneş enerjisi pazarında önemli oranda söz sahibi iken bu firmalar yurt içi talebin az olmasından dolayı ürünlerinin yüzde 95'ini ihraç etmekte.

    Çin hükümeti yenilenebilir enerjileri teşvik ederken 2020 yılında ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 15'inin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanmasını mümkün kılmaya çalışıyor. karşılamayı hedefliyor.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu