YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 25 Ekim 2010

Akdeniz’in Altında Yatan Tehlike

  • 22.10.2010 NTVMSNBC

    Akdeniz İklim Değişikliği Zirvesi’de konuşan Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi, Akdeniz’de kömür ve petrolün, yer altında bırakılması gereken bir tehlike olduğuna dikkat çekti. 

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Akdeniz İklim Değişikliği Zirvesi’de konuşan Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi, Akdeniz’de kömür ve petrolün, yer altında bırakılması gereken bir tehlike olduğuna dikkat çekti. 

    Greenpeace'den bu konuda şu açıklama yapıldı:

    Bugün Atina’da düzenlenen Akdeniz İklim Değişikliği Zirvesi’nde, Greenpaece Akdeniz Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi de bir konuşma yaptı.

    Greenpeace, Akdeniz İklim Değişikliği Girişimi’ni olumlu bir gelişme olarak değerlendirmekte, iklim değişikliğine karşı yürütülen küresel mücadeleye katkısı olacağını umut etmektedir. Akdeniz bölgesinde yeşil kalkınma işbirliğinin geliştirilmesi, bölgede barışın inşa edilmesinde de önemli bir role sahip. İklimle mücadele barış ve bölge güvenliği için kaçınılmaz bir gereklilik. Barış ve güvenlik ise ancak ortak çabalarla tesis edilebilir.

    Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi, yaptığı konuşmada, “Yer altında yatan karanlık tehlikeyi görmek gerekiyor. O da kömür ve petroldür. Karadeniz’de ve Akdeniz’de onlarca petrol arama planı yapılıyor. Türkiye’de 50 tane kömür santrali projesi var. Yunanistan’da da yeni linyit madeni sahalarının açılarak daha fazla termik santrale kapı aralanması söz konusudur. Eğer Akdeniz’de yeşil kalkınmadan bahsediyorsak Akdeniz ve Karadeniz’de petrol aramalarının üzerine hemen bir moratoryum getirilmesi ve petrol arama ve kömür santrali planlarının durdurulması gerekiyor. Yeşil kalkınmanın başka bir yolu yoktur” dedi.

    Bu nedenle Greenpeace, Akdeniz havzasında yer alan hükümetlerden “iyi niyetli görünmenin”  ötesine geçerek bir an önce somut adımlar atmalarını talep ediyor.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu