YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 13 Ekim 2010

'Adım Adım' Maratoncuları, Ekolojik Çiftlikler İçin Koşacak

  • Atlas

    Adım Adım grubu, sportif etkinliklerini toplum yararına bir etkinliğe dönüştürme fikriyle yola çıkan sivil bir inisiyatif. 17 Ekim'de yapılacak olan Avrasya maratonunda aralarında Buğday Yönetim Kurulu Başkanı Victor Ananias da olmak üzere bazı Adım Adım sporcuları TaTuTa çiftlikleri için koşarak, yeni çiftliklerin TaTuTa ağına eklenmesi için çevrelerinden bağış toplayacaklar.
     
    TaTuTa ağı, kurulduğu günden beri ekolojik çiftliklerde çalışmak veya ekolojik üretimi yerinde görmek isteyen kişilerle, ekolojik üreticileri buluşturuyor (www.tatuta.org). Türkiye'nin dört bir yanındaki 55 çiftlikten oluşan ağa katılmak isteyen pek çok yeni çiftlik var. Bu çiftliklerin ağa katılabilmesi için ziyaret edilmeleri, çiftlik sahibi va çalışanlarına eğitimler verilmesi gerekiyor. Adım Adım ile toplanacak bağışlar, yeni çiftliklerin TaTuTa Ağı'na katılmasına imkan sağlayacak.

    Siz de isterseniz 15 km'lik parkuru Adım Adım'la beraber koşabilir, yürüyebilir ve TaTuTa için bağış toplayabilirsiniz. Maratona katılmayacak olsanız da aşağıdaki hesaba doğrudan bağış yaparak Türkiye’deki ekolojik çiftlik ağının genişlemesine katkıda bulunabilirsiniz. Avrasya Maratonu için kayıtlar kapandı fakat Adım Adım kontenjanından kaydolup maratona katılmak mümkün.

    Ayrıntılı bilgi için: http://www.bugday.org/article.php?ID=4169 
     
    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu