YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 04 Ekim 2010

Üçünçü Köprüye Karşı 23 Eylem!

  • 03.10.2010 Radikal

    İstanbul Boğazı'na karşı üçüncü köprü eylemine katılan yüzlerce kişi ellerinde mumlarla Boğaz'da zincir oluşturdu. Projeye kişisel ve meslek odalarından itirazın sayısı 1600'ü buldu

    Üçüncü köprü projesini durdurmak için ‘2 milyon ağaç için 2 milyon İstanbullu!’ sloganıyla eylem yapan kent sakinleri, bir saat boyunca İstanbul Boğazı’nın 23 noktasında ellerinde mumlarla bekledi. Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) askıya çıkarılan üçüncü köprü projesinin itiraz süreciyse önceki gün doldu. Meslek odalarının ve bireysel itirazların sayısı 1600’ü buldu.

    2 milyon İstanbullu

    Beykoz Poyrazköy ile Sarıyer Garipçe arasında yapılması planlanan 3. köprü projesinin durdurulması için dün akşam İstanbul Boğazı’nın dört bir yanında eylem yapıldı. Yeşiller Partisi’nin önderliğinde düzenlenen ‘2 milyon ağaç için 2 milyon İstanbullu!’ kampanyasında çok sayıda İstanbullu destek verdi. Avrupa Yakası’nda Beşiktaş  İDO İskelesi, Ortaköy Meydanı, Galata Köprüsü, Garipçe Sahili, Bakırköy İDO İskelesi Yanı, Fındıklı Parkı, Arnavutköy Parkı, Bebek Parkı, Rumelihisarı İskelesi, Emirgan İskelesi, İstinye İDO İskelesi, Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı, Hacı Osman Bayırı Başlangıcı ile Anadolu Yakası’nın Kadıköy Haldun Taner Sahnesi önü, Kuzguncuk Çınarlatı Parkı, Caddebostan Sahili, Bostancı İskelesi, Beykoz İskelesi, Poyrazköy Sahili, Salacak Basamakları, Kartal İDO İskelesi, Moda İskelesi ve  Sarıyer’de toplananlar üçüncü köprüyü ellerindeki mumlarla protesto etti.

    Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde askıya çıkarılan üçüncü köprü projesine itiraz süresi önceki gün sona erdi. Projeye 1600’e yakın kişisel ve meslek odalarının itirazı oldu.

    Askı süresi sona erdi

    Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, kamuyu temsil eden kişilerin itirazlarının temelinde, köprü inşaatı ile birlikte orman alanları ve su havzalarının olumsuz etkileneceği ve yaşamın imkânsız kılanacağına noktaların yer aldığını söyledi.

    ‘2 milyon ağaç için 2 milyon İstanbullu!’ kampanyasının koordinatörü Serkan Köybaşı da projeye itiraz ettiğini belirterek “Üçüncü köprü projesi 1/100 binlik imar planında yok ancak daha küçük ölçekli olan 1/25 binlik ve 1/5 binlik planlarda belirtiliyor. Bu hukuka aykırı bir uygulama. Bu, konuda itirazda bulundum” dedi.

    Üçüncü köprü projesine bir itiraz da Hazine Müsteşarlığı’ndan gelmişti. Hazine Müsteşarlığı, projenin kamuya yük getirmemesi talebinde bulundu.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu