YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Eylül 2010

Öğretmenler, Karadeniz’i Kurtarmak İçin Bir Araya Geldi

  • T.C. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Karadeniz’in Kirliliğe Karşı Korunması Komisyonu (BSC PS), WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Coca-Cola Her Damla Değer Katar Projesi işbirliğiyle hazırlanan “Karadeniz Eğitim Kutusu”, Karadeniz’in doğasını tehdit eden sorunların çözümü için bir ışık oluşturuyor.Karadeniz’de yaşanan çevre ve doğa sorunlarının çocukların bilinçlendirilmesiyle çözüleceğinden yola çıkarak hazırlanan Karadeniz Eğitim Kutusu, Karadeniz’e kıyısı olan illerdeki ilköğretim okullarında uygulanıyor. Eğitim Kutusu’nun içeriğinin yaygınlaştırılması amacıyla Rize’de 25-26 Eylül 2010 tarihlerinde 160 öğretmene eğitim verildi.

    “Karadeniz Eğitim Kutusu”, konusunda uzman sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları ve özel sektör işbirliğiyle gerçekleştirilen çok ortaklı, örnek bir çalışma niteliğinde. Karadeniz Eğitim Kutusu’nun Türkiye’den sonra Karadeniz’e kıyısı olan Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Rusya ve Ukrayna’da da uygulanması hedefleniyor.

    İlköğretim çağındaki çocukları hedefleyen “Karadeniz Eğitim Kutusu”; Karadeniz’in sahip olduğu biyolojik çeşitlilik ve Karadeniz’i tehdit eden çevresel sorunlar hakkında öğretmenler için el kitabı niteliğinde. “Karadeniz Eğitim Kutusu”nda çocukların eğlenerek ve görerek öğrenmeleri için, her derse yönelik aktivite planları ve birbirinden renkli oyun seçeneklerinin yanı sıra Karadeniz’de yaşayan canlıları anlatan Karadeniz’de Yaşam Kartları, Karadeniz’de Yaşam Posteri, Karadeniz Haritası ve Karadeniz Eğitim Kutusu CD’si yer alıyor.

    Proje kapsamında geliştirilen internet sitesi www.karadenizkutusu.org öğretmen ve öğrencilerin Karadeniz Eğitim Kutusu’ndaki bilgi ve etkinliklerden ücretsiz yararlanmasını sağlayacak.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu