YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Eylül 2010

Türkiye'nin ilk Uluslararası Etnobiyoloji Kursu KuzeyDoğa Derneği Tarafından Kars'ta Düzenlendi

  • Atlas

    KuzeyDoğa Derneği tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk uluslararası Etnobiyoloji Kursu 14 Eylül 2010 Salı günü Kars'ta başladı. Kurs aynı zamanda Anadolu'da yapılan ilk etnobiyoloji kursu.
     
    Etnoloji (kültür bilim) ve biyoloji (canlı bilim) kelimelerinden oluşan ETNOBİYOLOJİ çeşitli insan topluluklarıyla bunların hayvansal ve bitkisel çevreleri arasındaki ilişkileri ele alan bilim dalı. Etnobiyolojiye, çoğu kez, akademik biyolojiye karşıt olarak, 'halk biyolojisi' adı da veriliyor; çünkü nadiren yazılı bir biçime bürünür ama bu bilgiler kültürlerin ayrılmaz bir parçası durumundadır.
     
    İnsanların çevrelerindeki evcil ve yabani bitki ve hayvanlarla ilgili bilgileri, etnobiyoloji uzmanlarının başta gelen inceleme konusunu meydana getirir. Etnobotanikle etnozoolojiyi inceleme alanı içine alan etnobiyoloji, bitki ve hayvanları adlandıran terimlerin kökeniyle bunların gelenekler doğrultusunda kuşaktan kuşağa aktarılmaları konusunda kültürel antropoloji ve dilbilim tarafından ortaya atılan kavramlardan geniş ölçüde yararlanır.
     
    KuzeyDoğa Derneği, Kars-Iğdır-Ardahan bölgesinde çok zengin olan bu yerel bilgilerin kaybolmadan kayıt altına alınması, araştırılması, bu değerli bilgilerin yeni nesillere aktarılması ve bu bilimin öğretilmesi için 14-21 Eylül 2010 tarihlerinde Kars'ta Türkiye'nin ilk uluslararası etnobiyoloji kursunu düzenledi.

    Ayrıntılı bilgi için: http://www.kuzeydoga.org/index.php/ariv/176-etnobitani

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu