YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Temmuz 2010

Şanlıurfa'da Çizgili Sırtlan Ve Çöl Varanı Köylülere Emanet

  • 26.07.2010 Cumhuriyet

    Doğa Derneği, Şanlıurfa'da nesli tükenme tehlikesi altındaki bazı canlıların korunması için köylülerle işbirliği yapıyor.

    Doğa Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, daha önce ''Urfa Doğası Projesi'' kapsamında çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Doğa Derneği, şimdi de ''Birleşmiş Milletler GEF Küçük Destek Programı'' desteğiyle, Birecik Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifiyle ortaklaşa hayata geçirilen ''Çizgili Sırtlan ve Çöl Varanı Köylülere Emanet'' projesiyle, bu iki türün korunmasına yönelik özel çaba sarf ediyor. Bu kapsamda köylülerle işbirliği yapılan çalışmalarda, ''Urfa bozkırları''na özgü çizgili sırtlan ve çöl varanı gibi türlerin yaşam alanlarının belirlenmesi, bu türlerin yöre insanı tarafından daha çok tanınması ve korunması hedefleniyor.

    Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğa Derneği Bölge Sorumlusu Turan Çetin, Şanlıurfa doğasının korunması için yerel kurumlarla ve özellikle köylülerle yapılan çalışmaların, büyük önem arz ettiğini ifade etti. Dernek olarak birkaç yıldır Şanlıurfa'da nesli tükenme tehlikesi altındaki canlıların korunmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Çetin, söz konusu projeyle, Avrupa'da sadece bölgede yaşadığını belirttiği çizgili sırtlan ve çöl varanının korunması ve tanınmasını amaçladıklarını kaydetti.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu