YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Temmuz 2010

"Denizlerde Petrol Çıkarmak Yasaklansın"

  • 21.07.2010 NTVMSNBC

    Greenpeace kampanyalar sorumlusu Hilal Atıcı, "İlk adım, hükümetlerin açık denizlerde petrol çıkarmayı yasaklamalarıdır. İkinci adım ise, 20. yüzyılın fosil yakıtlara ve nükleer enerjiye dayalı sistemini hızla değiştirmek için siyasi kararlılık gösterilmeli" diyor...

    Greenpeace Akdeniz Kampanyalar Sorumlusu Hilal Atıcı, ard arda gelen petrol sızıntıları ile ilgili şunları söylüyor:

    "Bundan 3 ay önce Meksika Körfezi’nde gerçekleşen patlama ve denize yayılan 117 milyon galonluk petrol, Çin’deki boru hattında meydana gelen patlama fosil yakıt endüstrisinin iştahı kapanmadıkça, asla bitmeyecek.

    Çünkü petrolün deniz ekosistemi ve kuşlarda yarattığı tahribat uzun vadelidir.

    Biz Greenpeace olarak enerji sisteminde bir reform yapılarak, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjilerin gelişmesi çağrısında bulunuyoruz. Çünkü binyıllar boyunca bize evsahipliği yapan gezegenimizi, 20. yüzyıl gibi aslında görece kısa olan bir zaman aralığında enerji tercihlerimizle tahrip ettik.

    Eğer konvansiyonel enerjilere dayalı sistemi değiştirmezsek Meksika körfezi kazası da, Çin’de yaşanan kaza da, Çernobil kazası da ne ilk ne de son olacak. Üstüne üstlük iklim değişikliği gibi küresel bir tehdidi de bu tercihler yüzünden tetikliyoruz.  İlk adım, hükümetlerin açık denizlerde petrol çıkarmayı yasaklamalarıdır. İkinci adım ise, 20. yüzyılın fosil yakıtlara ve nükleer enerjiye dayalı sistemini hızla değiştirmek için siyasi kararlılık gösterilmeli. Temiz bir enerji geleceğini garanti altına alan düzenlemeler ve uluslararası anlaşmalar yapılmalı. Bu kadar kaza ve iklim değişikliği tehdidini göre göre bunu yapamıyorsak yazık bize.  "

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu