YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 21 Temmuz 2010

"Nükleere Hayır Hayır Hayır..."

  • 19.07.2010 NTVMSNBC

    Akkuyu’da nükleer santral kurulmasına yönelik anlaşmanın meclisten geçerek yasalaşmasına dair Greenpeace görüşünü açıkladı.

    Greenpeace'den yapılan açıklama şöyle:

    Greenpeace Akdeniz, nükleer güç santrali kurulumuna yönelik anlaşmanın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçerek yasalaşmasını, bir utanç ve AKP milletvekillerinin resmen başarısızlığı olarak değerlendirdi. Bir milletvekilinin esas görevi halkı dinlemek ve halkın iradesini temsil etmekken, AKP milletvekillerinin tümü “Evet” oyu vererek kendi siyasi iradelerini gösteremediler ve Başbakan ne derse onu yaptılar.

    Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Korol Diker “Bilim insanları ve STK’lar nükleerin Türkiye’yi sürükleyeceği karanlık konusunda haklı gerekçelerini, anlaşmanın ilk gününden beri ortaya koydular. Buna rağmen bu hükümette yer alan isimler ve AKP’nin milletvekilleri, tarihe, Türkiye’nin temiz ve bağımsız enerji geleceğinin önüne geçmek isteyen insanlar olarak geçecekler. Nükleer karşıtı hareket devam edecek ve en kirli enerji kaynağı nükleerin Türkiye’ye girmesine izin vermeyecek” dedi.

    Greenpeace eylemcileri, oylamanın ardından Meclis’in önünde “Nükleere Hayır Hayır Hayır” yazan bir pankart açarak tepkilerini ortaya koydu.

    Genel Kurul’da CHP, BDP ve MHP nükleer anlaşmaya karşı tepkilerini ve itirazlarını dile getirdi. Muhalefet partileri nükleer anlaşmaya karşı çıkarken meclis hararetli tartışmalara da sahne oldu. Genel Kurul’daki en önemli anlardan biri, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün nükleer santral kurulmasına karşı toplanan 170 bin imzayı önce kürsüde havaya kaldırması, daha sonra da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a vermesi oldu. Öztürk konuşmasında, “Santralin 45 kilometre uzakta olan, Silifke'de oturan bir vatandaş olarak, bu konuda mücadele eden Greenpeace üyelerine, Mersin Nükleer Karşıtı Platform’un tüm üyelerine, demokratik kitle örgütlerine teşekkür etmeyi görev biliyorum” dedi.

    Greenpeace Akdeniz, aylarca sürdürdüğü kampanya ile 170.000 kişinin nükleer santral karşıtı imzalarını toplamıştı. Greenpeace, geçtiğimiz hafta gözaltına alınmak pahasına nükleere hayır diyen 58 eylemci, 170.000 nükleer karşıtı ile birlikte nükleer enerjiye karşı mücadele etmeye devam edecek. 

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu