YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Temmuz 2010

Binlerce Ağaç Duble Yol İçin Kesilecek!..

  • 30.06.2010 CNN Türk

    Binlerce ağaç duble yol için kesilecek. Gözde turizm bölgelerinden Marmaris'te yapılan 26 kilometrelik yol için 8 bine yakın çam ve sığla ağacının kesilecek olması çevrecilerin tepkisine neden oldu. Yolun daha önceki bölümü için çok sayıda ağacın kesildiği bölgede çevreciler yeni ağaçların kesilmemesi için eylem başlatacak.

    Gökova-Marmaris yolu... Cennet ormanların arasından uzanan bir yol ancak yolu genişletmek için ağaçlar kesiliyor; doğa katlediliyor.

    Turistlerin Dalaman havalimanı'ndan bölgeye çabuk ve güvenli ulaşması için 2004 yılında 26  kilometrelik bölümde duble yol çalışması başlatıldı.

    Ormanın arasından geçen yol için ilk aşamada binlerce ağaç kesildi. Çevreciler ayaklandı. Eylemler yapıldı. Ancak sonuç alınamadı.

    Ağaçların kesilmesine tepkiler sürerken yolun 15 kilometrelik bölümü asfalt dökülecek hale getirildi. Yolu yapan firma ile yaşanan sorunlar nedeniyle çalışmalar bir süre durdu.

    Yeniden ihale yapıldı, çalışmaların ikinci aşaması başladı. Çalışmaların yeniden başlaması yolun geçeceği bölgede binlerce ağacın kesilmesi demek.

    Özellikle 10 metre genişletilecek Taşhan-Marmaris arasındaki 7.8 kilometrelik yol için 8 bine yakın 40-50 yıllık çam ve sığla ağacı kesilecek.

    Çevreciler ağaçların kesilmesine karşı. Öyleki turizmciler de bölgeye 4 şeritli yolun gereksiz olduğunu savunuyor.

    Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grup Başkanı Filiz Ersan ise yaşananları "ağaç katliamı" olarak niteleyor. Ersan "Projenin durdurulması için başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm ilgililere telgraf çekeceğiz. Israr ederlerse binlerce kişiyle Ankara'ya yürürüz" dedi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu