YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 09 Haziran 2010

Dünya Isınma Rekoru Kırıyor

  • 07.06.2010 Birgün
        
    NASA'nın açıklamalarına göre; 12 ay içinde küresel sıcaklık en yüksek seviyeye gelerek rekor kırdı. 2005'teki rekorun üstüne 0.65 Celcius'la çıkan yeni rekor etkilerini yaz başından hissettirmeye başladı.

    NASA'dan biliminsanlarının açıklamaları ise biraz korkutucu; "Küresel ısınma on yıl içinde hiç durmadan devam ediyor. Bu değişime mümkün olduğunca çabuk dikkat çekmeliyiz ve daha fazla on yılların geçmesini beklememeliyiz."

    Pek çok araştırma merkezinden verileri toplayıp değerlendiren NASA, küresel ısınmanın 1998'de durduğu konusuna da kesinlikle katılmıyor; "Tabi ki akımların başlangıç ve bitiş tarihlerini belirli bir periyota sıkıştırmak mümkün ancak pek sağlıklı bir iş olmaz."

    Hastalıklar yeniden

    Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Günay Saka, "Küresel ısınma ile daha önce unuttuğumuz bazı hastalıklar yeniden sorun olmaya başlıyor, sıtma gibi. Tüberküloz, frengi, HIV, gibi hastalıkları da buna eklemek mümkün" dedi.

    Saka, küresel ısınma sonucu çölleşme tehlikesinin de bulunduğunu, bunun sonucunda sağlığın da etkileneceğini, çölleşme sorunuyla birlikte besin üretiminin azalacağını belirterek, ''Çölleşme olduğu zaman besin üretimi az olacak, göçler yaşanacak. Bu da bulaşıcı hastalıkları çoğaltacak. Küresel ısınma sonucu astım, solunum sistemi ile ilgili hastalıklar, alerjiler, bazı kanser türleri, çocuklarda büyüme ve gelişim sorunları, sudan kaynaklanan enfeksiyon hastalıkları ortaya çıkabilecek'' dedi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu