02.06.2010 Radikal
Uluslararası Kaynakların Sürdürülebilir Yönetim Kurulu, Dünya'yı kurtarmaya yönelik 122 sayfalık bir rapor hazırladı.
BM destekli araştırmada, tarımın revize edilmesi ve vejeteryanlığın yaygınlaşmasının, dünyayı kurtarma önceliklerinin başında geldiği açıklandı.
Uluslararası Kaynakların Sürdürülebilir Yönetim Kurulu’nun 112 sayfalık raporunda, kirliliğe, sera gazlarına, hastalıklara ve ormanların yok olmasına gıda üretiminin ve fosil yakıtların neden olduğu belirtildi.
"21. yüzyıldaki gelişmeyi, büyük ölçüde dünyanın ne şekilde beslendiği ve yakıt kullandığı belirleyecek" denilen raporda, küresel temiz su tüketiminin yüzde 70’inden, toplam toprak kullanımının yüzde 38’inden ve sera gazı emisyonlarının yüzde 14’ünden tarımsal üretimin sorumlu olduğu bildirildi.
Tüketicilerin dünyanın korunmasına daha az et yiyerek ve gerek ısınmada gerekse seyahatte daha az fosil yakıt kullanarak katkıda bulunabilecekleri vurgulanan raporda, "Hayvan ürünleri önemli çünkü dünyadaki tarım ürünlerinin yarısından fazlası insanları değil, hayvanları beslemeye harcanıyor" denildi.
Raporda, bu çerçevede dünya çapında beslenme alışkanlıklarında köklü değişiklikler olması gerektiğine vurgu yapıldı.
Gelişmekte olan ülkelerde refah arttıkça, et tüketiminin de arttığı belirtiliyor. California Üniversitesi’nden Sangwon Suh, Çin’de kişi başına düşen et tüketiminin 1995-2003 yılları arasında yüzde 42 arttığını söyledi.
Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın
Yeni bir araştırmaya göre, gençler okyanusun iklim değişikliğindeki kritik rolünü kabul etse de onu...
Küresel ısınmaya sebep olan karbondioksit yoğunluğundaki artışın 2024’te rekor seviyeye ulaştığı...
Aşırı hava olayları, biyoçeşitlilik kaybı ve ekosistem çöküşü gibi sorunlar, önümüzdeki on yıl en...
Mikroplastiklerin solunan hava, içilen su ve tüketilen gıdalar yoluyla vücuda girerek sindirim, ve...
Dünya genelinde çatışmalar, ekonomik krizler ve iklim değişikliği, milyonları açlık ve yetersiz yüz...
Gerçek boyutlu kuklalarla yola çıkan “The Herds” projesi, iklim krizinin zorunlu göçlere etkisini...
Hawaii’de keşfedilen deniz mantarları, plastik tüketme yetenekleriyle okyanusların geleceğine dair...
İklim değişikliği, uzaydaki koşulları da etkileyerek uydular için kullanılabilir alanın daralmasına...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013