YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 31 Mayıs 2010

Para, Ormanlardan Tatlı Geldi

  • 29.05.2010 Birgün
       
    AKP hükümeti, kamuoyunda 2B olarak bilinen ‘orman vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin satışıyla ilgili yasa’ çıkmadan bu arazilerle ilgili tüm hazırlıkların yapılmasını planlıyor. Bu amaçla Maliye Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından ortak bir çalışma yürütülüyor.

    Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Maliye Bakanlığı Milli Emlak Müdürlükleri’ne bir yazı göndererek “2-B arazilerinin bir an önce tespiti için izinleri kaldırırken”, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü İstanbul’un birçok ilçesinde kadastro çalışmasını tamamladı bile. Hükümet, 2B arazilerinin satışıyla ilgili yasanın Anayasa Mahkemesi’nden dönmesi ihtimalini düşünerek tasarı Meclis’te yasalaştıktan hemen sonra 2B arazilerinin satışa hazır olmasını planlıyor. AKP hükümeti, 2B arazilerinde konutu olan hak sahiplerinden ilk başta başvuru bedeli olarak 10 bin TL almayı planlıyor. Bu durumda yüz binlerce konutun olduğu düşünüldüğünde ortaya büyük gelir kaynağı çıkıyor.

    2B satışları için izinler iptal

    Edinilen bilgiye göre; hükümet milyarlarca dolar kaynak beklediği 2B arazileriyle ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Yasa tasarısına göre hükümet bu arazileri, “belediye mücavir alan sınırları içinde yapılaşma bulunan yerlerdeki binaların, kullanım alanlarıyla birlikte rayiç bedel üzerinden ve 4 yıl vadeyle satışını” amaçlıyor. Bu tasarı doğrultusunda bakanlıklar aracılığıyla illerdeki kadastro çalışmaları hız kazandı. Özellikle İstanbul’da Beykoz ve Ümraniye ilçelerinde çalışmalar tamamlanırken, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü şu anda Üsküdar ilçesinde 2B arazilerinin tespiti için çalışmalarını halen sürdürüyor.Bayındırlık ve İskân Bakanlığı kadastro çalışmalarını yürütürken Maliye Bakanlığı da Milli Emlak Genel Müdürlüğü 2B arazilerinde keşiflerini yapıyor. Bu amaçla geçen ay Türkiye’deki tüm Milli Emlak müdürlerini Antalya’da seminerde bir araya getiren Maliye Bakanlığı, çalışmaların hızlanması için kurumdaki izinleri kaldırdı.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu