YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Mayıs 2010

Biyolojik Çeşitlilik Yılı Datça’da Kutlanıyor

  • WWF-Türkiye, Çevre Orman Bakanlığı ve UNDP-Türkiye, 2010 Biyolojik Çeşitlilik Yılı’nda korunan alanlarda, insan yaşamının doğayla bağlantısı ve doğanın yaşama sağladığı değerler hakkında bir dizi etkinlik düzenliyor. Yapılan açıklamada bu etkinliklerden ilkinin Datça’da 31 Mayıs’ta gerçekleşecek “Tarım ve Doğal Kaynaklar Sohbetleri” olacağı ifade ediliyor. WWF Türkiye'inin konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

    "2010 yılı, Birleşmiş Milletler tarafından “Biyolojik Çeşitlilik Yılı” olarak ilan edildi ve küresel ölçekte hükümet kuruluşları ve sivil toplum örgütleri tarafından ulusal ve uluslararası etkinliklerle kutlanıyor. Biyolojik Çeşitlilik yılı kutlamalarının teması, dünyadaki yaşamı ve biyolojik çeşitliliğin yaşamımıza sağladığı değerleri kutlamak olarak belirlendi.
     
    Avrupa’daki 100 ve Türkiye’deki 9 Orman Sıcak Noktası’ndan biri olan Datça ve Bozburun Yarımadaları, sahip olduğu biyolojik çeşitlilik ve doğal değerleriyle korunmayı hak eden bir bölge. WWF-Türkiye’nin, Çevre ve Orman Bakanlığı, UNDP-Türkiye ile Datça Çevre ve Turizm Derneği ile işbirliği içinde gerçekleştireceği etkinlikte, yarımadaların sahip olduğu değerlerin yöre insanına sağladığı yarar, yanlış arazi kullanımlarının doğadaki ve insan sağlığı üzerindeki zincirleme etkileri ile koruma çalışmalarının önemi tartışılacak.
     
    Eşine az rastlanır doğal güzelliklere, endemik Datça hurması ve sığla ağacı gibi bitki türlerine, önemli habitatlara ve zengin yaban hayatına sahip olan Datça Yarımadası’nın sahip olduğu değerler Datçalılara pek çok yarar sağlıyor. Datça’da doğal kaynakların kullanım biçimi ve tarımdaki hatalı uygulamaların bu kaynaklar üzerine etkisi WWF-Türkiye, Çevre ve Orman Bakanlığı, UNDP-Türkiye ile Datça Çevre ve Turizm Derneği işbirliğiyle düzenlenen söyleşide değerlendirilecek. Datça’daki kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve yöre halkının davetli olduğu ve konunun uzmanlarının bir araya geleceği söyleşiler, 31 Mayıs 2010 tarihinde saat 10.00’da Datça Kültür Merkezi’nde ve akşam 20.30’da Kızlan Köyü köy kahvesinde düzenlenecek."

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu