YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Mayıs 2010

Rüzgâr İçin Kimse Savaşmaz

  • 25.05.2010 Cumhuriyet

    Dünya Rüzgâr Enerjisi Konferansı için geri sayım başlarken bu organizasyon kullanımın hızlanmasına katkı sunacak.

    9. Dünya Rüzgâr Enerjisi Konferansı ve sergileri 15-17 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 95 ülkeden 150 bildirinin sunulacağı uluslararası konferansta akademisyenler, yatırımcılar, uzmanlar, kamu yetkilileri, rüzgâr enerjisi teknolojileriyle ilgili en son bilgi ve teknolojiyi birbirlerine aktarma olanağını yakalayacaklar. 43 bin megawattlık rüzgâr enerjisi potansiyeline sahip Türkiye’de, 2009 yılı sonu itibarıyla kurulu gücün sadece 803 megawatt olduğu göz önüne alınırsa konferansın, dikkatleri bu alana çekecek olması nedeniyle ayrı bir önemi de bulunuyor. Eurosolar Türkiye ortaklığı ile Dünya Rüzgâr Enerjisi Birliği (WWEC) tarafından bu yıl İstanbul’da düzenlenecek olan konferans ve sergiler, her yıl ayrı bir kıtada ve ülkede gerçekleştiriliyor. Geçen yıl Güney Kore’de Jeju Adası’nda düzenlenen konferansın önümüzdeki yılki durağı ise Mısır olacak. Bu yıl İstanbul’da gerçekleştirilecek konferansın konu başlıkları arasında, “Hibrit sistemler ve küçük rüzgâr türbinleri, rüzgâr çiftliği planlama, rüzgâr enerjisi ve yenilenebilir enerji kaynakları üzerine ulusal politikalar, engeller, teşvikler, bölgesel enerji” bulunuyor.

    Konferans hakkında bilgi veren WWEC 2010 Lokal Organizasyon Komitesi Üyesi Enver Şat, bu organizasyonun, rüzgâr enerjisinin Türkiye’de kullanımının hızlanmasına katkı sunacağını belirtti. Şat, bu enerji türünün avantajlarını şöyle sıraladı:

    “Yenilenebilir enerji kaynakları içerisinde doğaya en az zarar veren uygulamadır. Rüzgâr santrallarının bulunduğu alanlarda hayvancılık ve tarım da yapılabileceğinden, araziden çok yönü olarak yararlanılmasına olanak tanımaktadır. Temizdir, ekonomiktir, çevrecidir, dışarıya bağımlı değildir, barışçıl bir enerji kaynağıdır. Kimse rüzgâr için birbiriyle savaşmaz.”

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu