YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 21 Mayıs 2010

Makam Aracı Yerine Bisiklete Bindi

  • 20.05.2010 Sabah

    İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, kentte bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla sabah belediye binasına bisikletle gitti.

    Nevzat Doğan, Yahyakaptan Mahallesi'ndeki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, 1 yıl önce başlattıkları ''İzmit'i Seviyorum Bisiklete Biniyorum'' projesiyle kentte bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

    Bu kapsamda Bisiklet Eğitim Merkezini hizmete açtıklarını, herkesin işine veya okuluna bisikletle gitmesini istediklerini belirten Doğan, ''İzmit'te bisiklet kültürünü yerleştirmek istiyoruz'' dedi.

    Bisiklet kültürünü yerleştirmek için sadece belediyenin çabasının yeterli olmayacağını, herkesin buna destek olmasını beklediklerini söyleyen Doğan, ''Avrupa'daki zengin ülkelerde yaşayanlar bile işine, okuluna bisikletle gidiyor. Bu bilinci İzmit'te oluşturmak ve Türkiye'ye örnek olmak istiyoruz. Ben de bugün bir mesaj verebilmek amacıyla belediyeye bisikletimle gideceğim. Her gün olmasa da ara sıra bunu yapacağım'' diye konuştu.

    Bisiklete binmenin çok yararı olduğunu dile getiren Doğan, ''Her şeyden önce çevrecidir, gürültüsü ve hava kirliliği yoktur. İnsandaki kolesterolü düşürerek, damar hastalıklarını azaltır. Bisiklete binmek mutluluk hormonunu artırır. Şehir içi trafiği azaltır ve otomobile göre ekonomiktir'' dedi.

    Toplantının ardından takım elbiseli olarak bisiklete binen Doğan, yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki İzmit Belediyesi hizmet binasına geldi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu