YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Mayıs 2010

Doğa Eğitim Merkezi Açılıyor

  • 18.05.2010 Haberanaliz

    Yıldız Dağları'nın doğal zenginliğini korumak için çalışmalar sürüyor. Bölgede bir de doğa eğitim merkezi açılacak.

    Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Yıldız Dağları Biyosfer Projesi kapsamında bir doğa eğitim merkezi açılıyor.

    “Yıldız Dağları Doğa Eğitim Merkezi” 22 Mayıs günü açılacak.

    Tüm bu çalışmaların amacı ise Yıldız Dağları’nın doğal kaynaklarının ve biyolojik çesitliliğinin korunması...

    Yıldız (Istranca) Dağları Trakya’nın kuzey-doğu bölümünde Karadenize kıyı sahile kadar (130.000Ha.) uzanmakta. Alanda, Kasatura Körfezi tabiatı Koruma Alanı ve Longoz Ormanları Milli parkı olmak üzere iki korunan alan bulunmakta.

    Uluslararası düzeyde Yıldız Dağları Avrupa Doğal Mirasının korunması açısından Orta ve Doğu Avrupa’daki 5 en önemli alandan biri olarak tanımlandı.

    Longoz ormanları dünyada örneğine az rastlanır bir ekosistem tipi olup, ekolojik yapısı ve büyüklüğü bakımından bölgenin çok önemli bir kaynak değerini olusturmakta.

    Bölgenin tüm bu doğal zenginliğini korumak için öncelikle bir envanter çalışması yapıldı. Envanter çalısmalarında; alanın sahip olduğu biyolojik çesitlilik değerlerini ortaya koymak amacıyla bölgede yaşayan tüm canlı türleri tespit edildi. Ardından bölgedeki köylerde sosyo-ekonomik analizler yapıldı. Ve son olarak bölgede doğa eğitimleri vermek üzere "Yıldız Dağları Doğa Eğitim Merkezi" kuruldu.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu