YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Mayıs 2010

Bu Plajlarda Yüzülür!

  • 19.05.2010 NTVMSNBC

    Türkiye Çevre Eğitim Vakfı, 2010 yılı  için Mavi Bayrak ödülüne hak kazanan plaj, marina ve yatları açıkladı. Türkiye 314 plaj, 14 marina ve 9 yat ile, Dünya’da İspanya, Yunanistan ve Fransa’dan sonra en çok Mavi Bayrak sahibi olan dördüncü ülke.
     
    2010 yılı için Mavi Bayrak ödülüne hak kazanan plaj, marina ve yatlar Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV)tarafından açıklandı. 2010 yılında 314 plaj, 14 marina ve 9 yat Mavi Bayrak ödülüne hak kazandı.

    Bu yıl Uluslararası Çevre Vakfı’na (FEE) üye 44 ülkenin 2884 plajında mavi bayrak dalgalanırken,  kuzey yarımküredeki tüm mavi bayraklı plajların % 11’i Türkiye’de yer alacak. Bu sayı ile Türkiye, Dünya’da İspanya, Yunanistan ve Fransa’dan sonra dördüncü sırada yer alıyor.

    Türkiye Çevre Eğitim Vakfı  Başkanı Rıza Epikmen, 17 yıldır ülkemizde Mavi Bayrak Programı ile birlikte çevre bilincinin oluşturulmasını öngören dört uluslararası programı uyguladıklarını anlatarak, sadece ödül veren bir kuruluş değil, aynı zamanda kıyılarda çevrenin korunması ile bilinçli ve sürdürülebilir yönetim anlayışının belirlenmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

    Epikmen: “Mavi Bayrak Programı kapsamında plajların kriterlere uygunluğu; Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde ve Vakfımız koordinasyonunda 15 gün ara ile yapılan deniz suyu analizleri, katı atıkların geri dönüşümü uygulaması ve düzenli çöp deponi alanlarına taşınması ile cankurtaran, güvenli yüzme alanı, engelliler için olanaklar, çevre bilinçlendirme etkinlikleri konularında plajlar için 32, marinalar için 24 kriterli denetlemeler ile sağlanmaktadır.

    Mavi Bayrak ödüllü plaj, marina ve yatlarda standardın korunması, yaz sezonunda ve sezon öncesinde yapılan ulusal ve uluslar arası düzeydeki denetimlerle sağlanmaktadır. Denetim sırasında bir kriter eksikse bayrak on gün süre ile, birden çok kriter eksikse bayrak sezon süresince indirilmektedir.”

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu