YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 13 Mayıs 2010

Kenelerle Savaşacaklar

  • 12.05.2010 Cumhuriyet

    Çevre ve Orman Bakanlığı'nca Doğal Yaşamı Sülünle Destekleme Programı kapsamında kenelerle mücadele etmek amacıyla üretilen sülünler yumurtadan çıktı.

    Doğaya salınacak sülünler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Samsun'daki Gelemen Üretme İstasyonu'nda yetiştiriliyor.

    Bu yıl üretilecek yaklaşık 12 bin sülünden 2.800'ü yumurtadan çıkmaya başladı. Çevre ve Orman İl Müdürü Ömer Albarak, bu sülünlerin doğadaki ekolojik yaşama büyük katkı sağlayacağını söyledi.

    ''Sülün diyarı'' olarak bilinen Samsun'da kurulu ve kendi alanında Türkiye'deki en önemli işletme konumunda bulunan Samsun Sülün Üretme İstasyonunda yetiştirilen sülünlerin, her yıl yurdun çeşitli bölgelerinde doğaya salındığını belirten Albayrak, şöyle devam etti:''Bu yıl bakanlığımız 12 bin sülün üretmemizi istedi. Ancak biz bu rakamı geçeceğiz. Ürettiğimiz sülünleri doğal ortamlarına alıştırdıktan sonra çeşitli bölgelerde doğaya salıyoruz. Bu sülünler insanların geleceği için çalışıyor. Bu hayvanlar, doğal hayatta zararlılarla mücadele için savaşıyor. Kene ve kımıl gibi hayvanlarla besleniyor ve insanlara zarar veren canlılarla mücadele ediyor. Özellikle kene varlığının azalmasında büyük katkı sağlıyor.''

    Albayrak, bu yılki ilk sülün yavrularının yumurtadan çıktığını belirterek, üretme istasyonunda yaklaşık 2 ay boyunca sürekli üretim yapılacağını söyledi.

    Sülün neslini çoğaltmak için yürütülen çalışmalarda Samsun'un, en yüksek kapasiteli üretim istasyonu olduğunu da ifade eden Albayrak, üretimin her geçen yıl daha verimli olduğunu kaydetti.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu