YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Nisan 2010

Başkentte Nükleer Karşıtı Eylem

  • 26.04.2010 Cumhuriyet

    Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, TBMM'ye, Türkiye'de yürütülmekte olan nükleer santral projelerinden vazgeçilmesi taleplerini içeren kart gönderdi.

    Kızılay'daki PTT önüne gelen Platform üyeleri, ''2. Dünya Savaşı sonrasında Makine Kimya Enstitüsünce nükleer tesislerden korunmak için bastırılan'' katalogların resimlerinden oluşan ve üzerinde ''Türkiye'de yürütülmekte olan nükleer santral projelerinden vazgeçilmesi hususunda gereğini arz ederiz'' yazılı kartları, TBMM İmza Dilekçe Komisyonu Başkanlığına gönderdi.

    Grup adına yapılan basın açıklamasında, Çernobil faciasının üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen zararlarının hala devam ettiği, gerekli tedbirlerin alınmadığı savunuldu.

    Türkiye'nin Çernobil kazasından en çok etkilenen ülkeler arasında bulunduğu, Karadeniz'de kanser vakalarının arttığı ifade edilen açıklamada, Türkiye'de kurulması planlanan nükleer santral projelerinin iptal edilmesi istendi.

    Açıklamada, dünyanın nükleer silahlanmayla birlikte tehdit altında bulunduğu, buna nükleer santrallerin de eklenmesiyle tehdidin daha da büyüyeceği belirtilerek, enerji üretiminde var olan kaynakların kullanılması talep edildi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu