YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Nisan 2010

1 Ton Çöp, Cennet Koylardan Çıktı

  • 19.04.2010 Radikal

    Bodrum'da kardeş okullarını ziyaret eden Alman öğrenciler, hem cennet koyları gezdi, hem de temizlik yaptı.

    Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin kardeş okul programı çerçevesinde ağırladığı Alman lise öğrencileri, hafta sonu hem cennet koyları gezdi, hem de temizlik yaptı. İki günde 1 ton çöpün toplandığı koylardaki temizlik kampanyasına Bitez Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Çömez ve bir dondurma firması da destek verdi.

    Bodrum Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin 15 yıl önce Almanya’nın Rüsselsheim kentindeki Alexander von Humboldt Schule okulu ile başlattığı kardeş okul projesi kapsamında Bodrum’a gelen iki Alman öğretmen ve 17 öğrenci, 4 Türk öğretmen ve 30 Türk öğrenci, teknelerle çıktıkları günübirlik mavi yolculukta cennet koylarda çevre temizliği yaptı.

    Gümbet Haremtan Koyu ile Bitez Beldesi’nde doğal güzelliği ve pırıl pırıl deniziyle yerli tatilcilerin ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan mavi yolculuğun en önemli duraklarından Akvaryum koyundaki üç plajda gün boyu çevre temizliği yapan Alman ve Türk öğrencilere, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez çöp toplayarak destek verdi. Bir dondurma şirketinin çevreye duyarlı LPG yakıtı kullanılan botları da atıkları taşıdı. Öğrencilerin koylardaki temizliğini teknelerle tatile çıkan yerli ve yabancı turistler de ilgiyle izledi.

    Türkiye ve Bodrum’a ilk kez gelen 16 yaşındaki Alman öğrenci Marina Vergara, cennet koylardan büyülendiğini söyledi. Yerleşimin olmadığı koylarda atıkları görünce çok şaşırdığını kaydeden Vergara, “Sadece teknelere ulaşılabilen koylarda anladığım kadarı ile buraya gelip denize girenler yiyip içip, çöplerini bırakıp gitmişler. Bakir bir koyda bu kadar atığın çıkması çok şaşırtıcı. Dünyanın neresinde olursa olsun insanların doğaya karşı bu kadar acımasız olmaması gerekir, çünkü doğa bunun intikamını bir gün mutlaka alır” dedi.

    Belediye Başkanı Çömez ise Bodrum ve Bitez’in cennet koylarını kullananların çok daha duyarlı olması gerektiğini belirtti. Çömez, “Turizm sezonunun başında olmamıza rağmen tatil için ülkemize gelen öğrencilerimizin karşılaştıkları manzara gerçekten iç açıcı değil. Topladığımız atıklar geçen seneden kalma. Ancak sezon başında en bakir koylarda bu kadar atık varsa bunun mutlaka çaresi bulunmalı. Sahilde ve denizde, sandalye, masa, tabak, araba lastiği, pet şişe, naylon torba, süpermarket gibi ne ararsanız var. Bu nedenle Bitez’deki koyları koruma altına alarak hemen her koya bir görevli yerleştirerek yapacağımız uyarı ve günübirlik temizlik ile cennet koylardaki kirliliği minimuma indireceğiz” diye konuştu.

    İki gün boyunca cennet koyları pırıl pırıl yapan öğrencilere dondurma ikram edildi.(dha)

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu