YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Nisan 2010

Caretta'lar İçin Vakıf Kuruluyor

  • 13.04.2010 Radikal

    Muğla'nın Ortaca İlçesi Dalyan Beldesi'ndeki dünyaca ünlü İztuzu kumsalında üreme sahaları bulunan Caretta Caretta'ların korunması için vakıf kurulacak.

    Okçular Köyü'ndeki Leyley Restoran'da kurulması planlanan Deniz Kaplumbağaları Koruma Vakfı'nın tanıtımı için yemek düzenlendi. Yemeğe Köyceğiz Kaymakamı H. İbrahim Çomaktekin ve Dalyan Belediyesi'nden yetkililer katıldı. Vakfın kurulması çalışmalarına öncülük eden Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Yakup Kaska, merkezin Çevre Bakanlığı, PAÜ ve Dalyan Belediyesi tarafından desteklendiğini söyledi. Merkezin uzun ömürlü olabilmesi için bir sivil toplum kuruluşunun da desteğinin alınması gerektiğini anlatan Doç. Dr. Kaska, bu nedenle bir vakıf kurulması için harekete geçtiklerini belirtti.

    Başkan 87 yaşındaki İngiliz

    Vakfın kurucu başkanlığına ise geçen yıl Türk vatandaşı olan İngiliz Kaptan 87 yaşındaki June Haimoff getirildi. Haimoff, gecede satılmak için getirdiği bin adet kitabından elde edilecek gelirle, tüm mal varlığını vakfa bağışlayacağını belirtti. Caretta Craettaların korunması için yıllardır mücadele veren Haimoff, “Bugün çok mutluyum. Caretta Caretta Dalyan için bir semboldür. Vakıf sayesinde bizden sonraki nesillerin de koruma çalışmalarında bulunacaklarına inanıyorum” dedi.

    Gecede Kaptan June'un kitapları ve Okçular Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerinin yaptığı resimlerin satışından 10 bin lira gelir sağlandı.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu